„Moc děkuji za ocenění v této anketě, velice si toho vážím," uvedl na klubovém webu. Také do nového roku vstoupil zkušený záložník dobře, když v Regensburgu zaznamenal první letošní gól Dynama.

Uvědomil jste si, když jste vystihl tu malou domů domácího hráče a poslal míč do sítě, že jste dal první gól mužstva v novém roce?

V tu chvíli mě to nenapadlo, určitě jsem ale z toho gólu měl radost. Každý gól, který člověk vstřelí, potěší. Nicméně my byli už před zápasem dohodnuti, že většina z nás bude hrát jen jeden poločas, takže mě spíš pak mrzelo, že jsme dostali ty dva zbytečné góly, které rozhodly o tom, že jsme tu první půli prohráli.

Nakonec jste prohráli i celý zápas a rok zahájili porážkou. Hodně vás to mrzelo? Anebo v přípravě to tolik nebolí?

Mrzelo nás to a hlavně proto, že jsme podle mého soudu až tak špatné utkání neodehráli. Trenér od nás chtěl, abychom vysoko napadali a narušovali hned rozehrávku soupeře, což se nám, myslím si, docela dařilo. I v té první půli, kdy jsem byl na hřišti, jsme dvě tři další šance, které jsme však už nevyužili, ještě měli. Řekl bych, že na to, že šlo o úplně první zápas, to nějaká ta kritéria splnilo.

Nečeká vás za první gól týmu v roce něco do klubové kasy?

Ježíšmarjá, já tady zaplatil snad už úplně za všechno… Řekl bych tudíž, že už snad tady mám předplaceno navěky…

Vy jste na podzim ve srovnání s předchozí sezonou výrazně zlepšili defenzivní fázi hry a dostali jste ve druhé lize po Baníku nejméně gólů ze všech. Jenže tentokráte jste v obraně zrovna nezářili a čtyři inkasované góly nejsou nejlepší vizitkou…

Svou roli jistě hrálo i to, že stoperské dvojice v obou poločasech spolu hrály prvně a vlastně celá obrana na podzim hrála v jiném složení, ale hlavně si myslím, že ty góly byly úplně zbytečné. Třeba v té první půli jsme tam dvakrát zbytečně couvali a soupeř to pak měl hodně jednoduché.

Jste v plné tréninkové zátěži, ale to soupeř jistě také…

Příprava v této fázi je velice náročná, ale vymlouvat se na to v žádném případě nechceme. Soupeř byl plus minus ve stejné fázi.

Regensburg hraje jen třetí ligu, nicméně ta německá prý má vyšší úroveň než ČFL?

To rozhodně. Třeba právě s Regensburgem jsme v roce 2014 hráli generálku na ligu a oni nás tady doslova přejeli. Tentokráte to bylo daleko vyrovnanější partie.

Jak vypadal terén?

Hrálo se na umělce, která byla hodně zmrzlá a těžko se na ní pohybovalo. To taky určitě sehrálo svou roli.

Co ty mrazy, které teď jsou? Jak se v nich hraje a trénuje?

My to tak nevnímáme. Když je zima, tak se proběhneme… Nicméně když je třeba minus čtrnáct a my jsme na Složišti, kde nám do toho ještě řádně foukne vítr, příjemné to není.

V neděli hrajete na Složišti s Vltavínem, a přestože jde jen o přípravu, jistě byste před svými fanoušky rádi uspěli?

Samozřejmě, že ano. Před zápasem v Německu nám trenéři říkali, že o výsledek až tak nepůjde, že od nás ale chtějí, abychom do něj šli naplno. Nicméně my do každého duelu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Proto nás mrzelo, že když jsme v Regensburgu vedli a po půli vyrovnali na 2:2, že jsme zase znovu inkasovali.

O víkendu na Složiště

Fotbaloví fanoušci v Č. Budějovicích mají možno o víkendu jít na Složiště poprvé v tomto roce na fotbalová utkání: v sobotu hraje juniorka Dynama s třetiligovým Pískem (11.00) a v pozápase devatenáctka Dynama s posíleným béčkem Písku, v neděli se druholigové áčko Dynama střetne v přípravě od 11.30 hodin s třetiligovým Vltavínem.