Hosté skutečně herně nepropadli, ale doplatili na špatnou produktivitu. Že vyhráli na střely na branku 42:34 jim není nic platné. Počítají se góly a ty dával bohužel soupeř. „Hráli jsme dobrý hokej, vytvořili jsme si plno šancí, ale nebyli jsme schopní je proměnit,“ smutně přikývl i trenér Motoru Jaroslav Modrý. „Kluci makali, nechali tam úplně všechno, chyběla nám však produktivita, která je kořením hokeje. Týmu nemám jinak co vytknout. Pracoval, bojoval, dali jsme si šanci, jenže branky jsme nedali,“ litoval.

Že Jihočeši nebyli horším týmem, uznal i domácí kouč Petr Kořínek. „I když jsme první třetinu vyhráli 2:0, tak z naší strany nebyla dobrá. Soupeř nás hodně přečísloval, bylo tam několik situací dva na jednoho a tři na dva, ale naštěstí nás podržel gólman,“ připustil.

Ve druhé třetině Motor snížil na 2:1 a byl nahoře, jenže nedokázal zužitkovat ani pětiminutovou přesilovku při vyloučení Hrabíka. „Druhá třetina byla hektická. Soupeř snížil a bylo to o jedné brance. Z naší strany to byl vydřený zápas a děkujeme Mírovi Svobodovi, který zachytal skvěle. Budějovice hrály velmi dobře,“ přidal poklonu hostím.

Jan Strmeň
Na západě Čech Motor rozhodně nepropadl, ale domů se vrací s prázdnou...

Českobudějovický tým odehrál zápas jenom na pět obránců (mladíček Hail naskočil až v samotném závěru na jedno střídání). Mimo hru jsou totiž zranění Percy s Bindulisem a navíc se k nim přidal nemocný Šenkeřík. „Jsme v nějaké situaci a zranění jsou součástí hokeje. Naši beci tak museli hrát více minut, než bývá obvyklé. Ale všichni obstáli a odehráli velice kvalitní utkání. Tam jsme problém neměli. Potrápila nás produktivita,“ zopakuje Modrý.

Jedním z klíčových momentů zápasu byl druhý plzeňský gól, který Škodovka dala po nevídaně dlouhé avizované výhodě, kdy s pukem na holi svírala hosty v jejich pásmu dvě a půl minuty. Kapitán Motoru Gulaš se sice dotkl kotouče, ale pod kontrolou ho neměl a rozhodčí (zřejmě správně) hru nepřerušili. „Guli se puku dotkl, ale rozhodčí mi vysvětlil, že ho musí mít úplně pod kontrolou. To je jejich rozhodnutí,“ nerozporoval českobudějovický kouč.

Co je ale jasné, že jeho tým musí zabrat, udělat delší vítěznou šňůru, aby se odpoutal ze spodních příček tabulky. Jednoduché to však nebude, protože v pátek hraje na ledě úřadujícího mistra v Třinci (17), v neděli hostí ambiciózní Kometu Brno (17:20) a poté bude následovat reprezentační přestávka.