Jedním z hráčů, který by mohl už hodně brzy obléci dres s velkým M na prsou, je odchovanec klubu obránce Ivo Kotaška. Třiatřicetiletý bek ukončil své působení v polském Sanoku. Aktuálně je bez angažmá a připravuje se s prvoligovým týmem Motoru.

„Ivoš je budějovický kluk a chtěli bychom mu dát šanci. Nejprve by se mělo jednat asi o měsíční zkoušku. Pokud potvrdí svou výkonnost, tak bychom se mohli dohodnout na dlouhodobější spolupráci," říká provozní ředitel klubu Petr Sailer.

Poprvé by se v novém týmu Kotaška mohl objevit v sobotním domácím duelu proti Ústí nad Labem (16). „Řešíme jeho transfer a další formality. Pokud se to stihne vyřídit, nemělo by nic bránit tomu, aby v sobotu hrál," věří Sailer.

V sobotu by mohl poprvé nastoupit také další bývalý budějovický hráč útočník Roman Pšurný, který by měl přijít na střídavý start z Litvínova. Zatím měl střídavý start v Mostu. „Střídavý start musí trvat minimálně měsíc. Ten teď vyprší, takže se budeme s Litvínovem bavit o tom, že by hrál u nás," vysvětluje provozní ředitel.

Nemuselo by se však jednat o jediné posily týmu. „Cítíme, že bychom potřebovali nějaké kvalitní hráče přivést. Hledáme, ale zatím žádné konkrétní jméno říct nemohu," dodává  Petr Sailer.