Do domácí branky se tentokrát postavil Strmeň, v poli dostali šanci zase někteří další hráči kádru. Plzeň přijela i se svými největšími hvězdami Jihočechy Gulašem s Mertlem.

Přísná hygienická opatření samozřejmě výrazně ovlivnila návštěvu, ale přesto panovala v Budvar aréně solidní a hlavně pozitivní atmosféra. Škodovka začala pořádně zhurta, Strmeň v brance byl v jednom ohni a domácí střídačka raději už ve třetí minutě sáhla po oddechovém času.

Jenže nápor Západočechů nepolevoval a čahoun v domácí svatyni musel prokazovat své umění. Při velké šanci Kodýtka mu navíc pomohla tyč.

Jenže závěr třetiny patřil Motoru. V přesilovce sice ještě Pavlát Doležala vychytal, ale po jejím skončení už českobudějovický forvard po Voženílkově přihrávce mířil přesně.

Jenže do druhé části hry vstoupili opět lépe Západočeši a Strmeně opět zasypali sprškou střel. Strážce domácí svatyně měl také patřičný kus štěstí, když na něj jeli sami dva plzeňští hráči, ale Eberlemu před prázdnou brankou kotouč přeskočil hokejku.

Motor zlobil spíše z ojedinělých protiútoků. Po jednom z nich mohl skórovat Vydarený, ale na Pavláta nevyzrál. Hrálo se však hlavně podle plzeňských not a Strmeň místy doslova čaroval. Především při dvojnásobné šanci Petra Straky.

Nápor Škodovky vyvrcholil v přesilové hře, kdy po kombinaci s Gulašem vypálil přesně k tyči Mertl a výborný Strmeň musel poprvé kapitulovat. A záhy i podruhé, když se do domácího pásma protáhl Kodýtek a na jeho švih domácí gólman nestačil zareagovat.

Motor ale zabral a ještě před druhou sirénou dokázal vyrovnat. Nadvakrát se tísněný v pádu prosadil důrazný Karabáček.

Na začátku třetího dějství měl opět tento hráč na hokejce vedoucí gól, ale na Pavláta tentokrát nevyzrál. Deset minut před koncem však prokázal pohotovost a rychlé ruce mladý navrátilec ze zámoří Toman a Motor podruhé v utkání vedl.

A nezůstalo jen u toho. V přesilovce se báječně z první opřel do puku Doležal a Pavlát zaregistroval jeho projektil až v síti. Cennou výhru nad silným soupeřem už si pak Motor pohlídal.

Branky a nahrávky: 20. Zd. Doležal (Voženílek, R. Přikryl), 38. Karabáček (Michnáč), 50. Toman (Lytvynov, Prokeš), 55. Zd. Doležal (R. Přikryl) – 34. Mertl (Gulaš, Musil), 36. Kodýtek (Pour). Vyloučení: 4:3, využití: 1:1. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Zíka, Šimánek. Diváci: 1420.

Motor: Strmeň – Lytvynov, Vydarený, Suchánek, Pýcha, Svach, Slováček – Karabáček, Prokeš, Jonák – Michnáč, Gilbert, M. Novák – Zd. Doležal, R. Přikryl, Voženílek – Toman, Raška, Beránek. Trenéři Prospal a Totter.

Plzeň: Pavlát – Čerešňák, Lang, Kaňák, Houdek, Vráblík – Gulaš, Mertl, Kantner – Rob, Musil, Malát – Suchý, Stach, Pour – Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři Čihák a Hanzlík.

Trenér ČEZ Motoru Václav Prospal: „Ze začátku to nebylo vůbec optimální a soupeř nás přehrával. Honza Strmeň v brance nám dal velkou šanci vyhrát. Od poloviny zápasu jsme začali daleko víc bruslit a udrželi jsme se na kotouči. V zápase jsme ale byli horším týmem a vyhráli jsme ho jen díky gólmanovi."