S Přerovem se Jihočeši utkali ve stejné fázi vyřazovacích bojů už loni. Jihočeši sice zvítězili 4:1 na zápasy, ale byla to ze strany soupeře pořádná řežba, která stála Motor řadu zranění. „Trošku jsem se toho bál. Ve hře byly tři varianty. Vyšel na nás Přerov a musíme to tak brát," jen pokrčí rameny. „Máme s Přerovem zkušenost z loňska a nemyslím si, že by nějak výrazně změnil herní styl. I když je tam jiný trenér Kamil Přecechtěl. Uvidíme, s čím přijedou. Záznam jejich zápasů z předkola s Prostějovem máme a připravíme se," ujistí.

Loni před play off naskočil Štrba k prvnímu týmu jako asistent trenéra Radka Bělohlava. „Jako první se mi ze série s Přerovem vybaví agresivní přístup soupeře. A bouřlivé až nepřátelské publikum v Přerově. Nic jiného," zapátrá v paměti.

Na důraznou hru i nepřátelské prostředí trenéři svůj tým připravují. „Už jsme letos v Přerově odehráli dva zápasy v základní části, takže atmosféru známe. Víme, jakým stylem Zubři hrají. Jsme si vědomi, jak asi budou zápasy vypadat a co nás čeká," věří asistent trenéra, že bude jeho tým dobře nachystán.

Karty jsou před play off rozdány jinak než před rokem. V loňské základní části neuhráli českobudějovičtí hokejisté s tehdejším nováčkem WSM ligy ani bod, Přerov obsadil v dlouhodobé části šesté místo a ve městě panovala hokejová euforie. Letos je bilance naprosto opačná. Ani bod neuhráli Zubři a do čtvrtfinále proklouzli až výhrou v předkole nad Prostějovem.

„Přerov je ale zase o rok zkušenější. Mají tam výborného trenéra a v předkole v derby s Prostějovem prokázali svou kvalitu. Kádr tam není vůbec špatný. Čeká nás těžká série. O tom není vůbec pochyb," má asistent jasno.

Specifická bude série především pro útočníka Motoru Vlastimila Dostálka, jenž je přerovským rodákem a ještě v lednu oblékal dres tohoto týmu. „Bude to pro něj obzvlášť těžké. V Přerově vyrůstal a teď se proti svému týmu postaví ve čtvrtfinále. Nebude to pro něj jednoduché," dobře si uvědomuje.

Zatímco Přerov bojoval v předkole s Prostějovem, Motor měl skoro dvoutýdenní pauzu. „Cítím z týmu předzávodní horečku," usměje se Martin Štrba. „Hráči se těší. Popereme se o postup," slibuje.