Do domácí sestavy se po problémech se zády vrátil kapitán Květoň, mimo soupisku tentokrát zůstali obránci Zíb se Žovincem a útočníci Straka (nahlas se hovoří o jeho možném odchodu z klubu) a Kuchejda. V brance dostal opět příležitost Bláha.

Středočeši přivezli oba hostující hráče z Motoru. Zatímco Radek Prokeš se postavil do druhého útoku a nevedl si vůbec špatně, gólman Petr Kváča jen ze střídačky kryl záda Finu Tarkkimu. V sestavě soupeře nechyběl ještě loni českobudějovický obránce Petr Kolmann (ten ale na konci první třetiny se zraněným kolenem předčasně odkulhal do šatny). Naopak nedorazil jeho spoluhráč Josef Mikyska.

Aktivněji začali domácí, ale první velkou šanci měl Bělohorský z Benátek, jehož střela cinkla o břevno Bláhovy svatyně.

Branková konstrukce poté pomohla i hostím. V přesilovce nastřelil tyč kanadský šutér Esposito. Jeho spoluhráč Heřman byl o něco přesnější a v 10. min. báječnou dělovkou přesně do horního růžku Tarkkiho klece.

Tempo hry poté opadlo a příliš se nezvedlo ani po změně stran. Blízko gólu byl Škoda, na finského gólmana v brance soupeře však nevyzrál. Poklidný průběh zápasu z ničeho nic narušil vyrovnávací gól. Obránci Fillman ani Mazanec nedokázali pokrýt útočníky hostí a Havel zblízka překonal Bláhu.

Jihočechy inkasovaný gól vyburcoval k výrazně většímu úsilí. Jejich tlak postupně narůstal a vyvrcholil gólem na 2:1. V avizované výhodě doslova dotlačil kotouč za Tarkkiho záda Rob.

V úvodu závěrečné třetiny měl pojišťovací třetí gól na hokejce Květoň, leč netrefil branku, a v přesilovce neuspěl ani Nouza. Chovana pak vychytal výborný Fin v brance soupeře.

V závěru už Motor jenom hlídal svůj nejtěsnější náskok. Místy se to dařilo i s patřičnou dávkou štěstí. Všechno definitivně vyřešil až Květoňův přesilovkový gól v poslední minutě.

Branky a nahrávky: 10. Heřman (Žálčík), 35. Rob (Nouza), 60. L. Květoň (Pavlin, Pajič) – 27. Havel (Hrníčko). Vyloučení: 2:6 (navíc dom. Heřman 10 min.), využití: 1:0. Rozhodčí: Jílek – Šmika, Štětina. Diváci: 4702.
ČEZ Motor: Bláha – Suchánek, Vráblík, Pavlin, Pýcha, Fillman, Mucha (21. Mazanec) – Nouza, Rob, Čermák – Chovan, Pajič, L. Květoň – Žálčík, Esposito, Heřman – Šulek, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Hlasy trenérů – Martin Štrba (Motor): „Benátky dobře bránily a skvěle jim zachytal gólman. Z toho vyrážely do nebezpečných brejků. Byl to pro nás velmi těžký zápas a jsme rádi, že jsme ho zvládli."

Jiří Čelanský (Benátky): „Přijeli jsme hrát dobře dozadu, což se nám i celkem dařilo, i když se nám před zápasem rozpadla obrana a museli jsme nasadit dva mladé hráče. Prohráli jsme, ale se ctí."