Jihočeši před utkáním řešili nepříjemný problém v podobě celé řady absencí především těch nejzkušenějších hráčů. Nakonec měli k dispozici pouze družinku čítající patnáct jmen, z nichž bylo sedm juniorů.

„Někteří se nemohli uvolnit ze zaměstnání, Mazanec se Zichem onemocněli a postrádali jsme i Trummera, jehož si stáhl budějovický Motor. Prostě se nám to takhle sešlo," krčí rameny hrající asistent trenéra Vajgaru Luboš Voříšek.
Jedním dechem však dodává, že i přesto mělo mužstvo uhrát mnohem lepší výsledek.

„V první třetině tým plnil své úkoly v defenzivě zodpovědně a do kabin jsme odcházeli s jednobrankovým vedením," podotkl Voříšek.

Juniorský gólman Fogl sice kapituloval hned po sedmdesáti vteřinách, kdy jej překonal pozdější autor hattricku Poulíček, ale hned po rozehrání hosté zásluhou Voříška vyrovnali a těsně před sirénou stejný hráč strhl vedení na stranu Vajgaru. Podruhé překonal novou akvizici v trutnovské kleci, Rusa Kukina. Ten do Podkrkonoší zamířil ze sibiřské Jugry Chanty-Mansijsk. Domácí hokejisté měli v první třetině převahu, ale nevyjádřil ji brankami.

Po přestávce to už ovšem neplatilo. Trutnov přidal na důrazu před Foglovým brankovištěm a do jeho sítě sypal gól za gólem. Obrat načal Kastner vyrovnáním na 2:2, následně Draky dostal do vedení Poulíček, jehož samostatné akci hosté jenom přihlíželi.

Potom už šlo všechno ráz naráz. Mezi 30. až 33. minutou vytáhl Trutnov své vedení už na 6:2 a bylo jasné, že oslabení hosté asi neujdou debaklu. Domácí nápor po sedmé trefě zastavila až druhá siréna.

„Hráli jsme nedisciplinovaně, byli jsme často vylučovaní a soupeř tvrdě trestal naše chyby," uvedl Voříšek.
V závěrečném dějství zářil osmnáctiletý Fogl a za záda už žádný kotouč nepropustil. Jeho o rok starší spoluhráč, útočník Košťál, alespoň výsledek zkorigoval.

Už v sobotu se Vajgar představí na svém stadionu, kde jej čeká atraktivní souboj s vedoucí pražskou Kobrou (18).
„Doma se nám zatím daří a rádi bychom v tomto trendu pokračovali. Doufám, že to bude zcela jiný zápas než v Trutnově a popereme se o vítězství. Navíc bychom měli být už mnohem kompletnější," dodal Luboš Voříšek.

TRUTNOV – J. HRADEC 7:3 (1:2, 6:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Poulíček (Voženílek, Chaloupka), 23. Kastner (Bartoň, Janoušek), 26. Poulíček, 30. Bartoň (Janoušek), 31. Luštinec (Chaloupka, Poulíček), 33. Chytráček (Luštinec), 39. Poulíček (Karlík) – 2. Voříšek (Kundrát), 20. Voříšek (Kozlík, Milotínský), 43. Košťál (Dvořák, Kozlík).
Rozhodčí: Jechoutek – Marek, Rybáček. Diváci: 408.
Vyloučení: 6:8, navíc Brabec (JH) 5 min. plus OT do konce zápasu.
Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Poměr střel: 46:22.
Vajgar: Fogl – Procházka, Jon, Koňařík, Tržil, Šanda, Popelka – Kozlík, Voříšek, Šesták – Milotinský, Brabec, Košťál – Dvořák, Kundrát.

Autor: Roman Pišný