Na konci minulé sezony se Vajgar utkal s Kolínem v prvním kole play-off a série byla rychle hotová, neboť po třech porážkách pro Hradec mistrovský ročník skončil.

Současné rozpoložení hokejistů Vajgaru je však úplně jiné. Na stadionu Kozlů se nenechali deprimovat ani brzkou úvodní inkasovanou brankou třiačtyřicetiletého Jiřího Kadlece, protože v 11. minutě Michal Milotinský v přesilovce srovnal. Po vyrovnání si hosté vypracovali převahu, spoustu možností k tomu, aby se dostali do vedení, ale nepřišli si na kolínského brankáře Martina Sejpala, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. V prvním dějství už neinkasoval.

Pěkný hokej se hrál i po změně stran, i když puk měli více na hokejkách Kozlové. Překonat gólmana hostů Davida Gábu se jim podařilo necelých sedm minut před koncem druhého dějství, kdy přečíslení po pěkné kombinaci zužitkoval Václav Jankovský. O chvíli později se trefil Jakub Semirád a hosté už prohrávali 1:3.

Avšak pouze 19 vteřin. Na 2:3 totiž svoji první brankou mezi dospělými snížil devatenáctiletý David Košťál.
Vstup do třetí dvacetiminutovky hostům vyšel herně, bohužel ovšem nikoliv střelecky. Nevyužité šance mrzely, neboť na druhé straně Josef Malý ukázal svoji zkušenost. Na konci 58. minuty pak Kolín zvýšil na 5:2 a to už byla příliš velká ztráta, aby ji Vajgar dohnal, přestože se mohutně snažil.

Nejdříve půldruhé minuty před třetí sirénou snížil znovu Košťál – 3:5. Pak domácí faulovali a přesilovku využil Milotinský – 4:5. Do konce zbývalo 40 vteřin a Kozlové nevěděli, kde jim hlava stojí. Hradec zkusil power-play, ale finiš přišel moc pozdě.

„Minimálně bod jsme si odvézt měli, soupeř byl určitě k poražení. Spálili jsme mnohé šance, Kolín byl důraznější ve hře do branky, potrestal naše chyby. Byl to pěkný zápas, bohužel pro nás bez bodů," uvedl vedoucí mužstva Vajgaru Josef Kuliš.

V příštím kole se Vajgar představí doma v utkání s HC Moravské Budějovice. Zápas 11. kola je na programu v sobotu od 18 hodin.

KOLÍN – J. HRADEC 5:4 (1:1, 2:1, 2:2)
Branky: 4. Kadlec, 34. Jankovský (Šafránek, Malý), 36. Semirád (Šafránek, Jankovský), 42. Malý (Šifta, Mejzr), 58. Šafránek (Jankovský, Kulhánek) – 11. Milotinský (Mazanec, Gába), 36. Košťál (Tomšík, Procházka), 59. Košťál (Tomšík), 60. Milotinský (Procházka, Jindra).
Střely na branku: 30:27. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2.
Rozhodčí: Vokřál – Potůček, Tasch. Diváxi: 710.
Vajgar: Gába – Tržil, Jindra, Zich, Kotaška, Procházka, Kořínek – Mazanec, Lazorišák, Milotinský, Šperger, Brabec, Voříšek, Tomšík, Košťál, Dvořák.

Autor: Roman Pišný