Domácí nastoupili opět s Kváčou v brance. Ze sestavy vypadl mladík Beránek, který se vrátil na soustředění reprezentační osmnáctky a už nebude do konce sezony k dispozici. Stále ještě chybí nemocný Bradley. Naopak po dlouhé době naskočil uzdravený matador Šimánek a nevedl si vůbec špatně. Hosté vsadili na vítěznou sestavu z úterního duelu, ve které nemohl chybět hvězdní Jágr s Plekancem.

První třetina patřila hostím, kteří začali výrazně lépe. Přežili v pohodě rychlé oslabení při vyloučení Jágra a ve 4. min. šli do vedení. Odraženého kotouče se zmocnil nekrytý Redlich a z prostoru mezi kruhy zamířil naprosto přesně k tyči.

V 8. min. bylo ještě hůř. Jandusovu riskantní rozehrávku zachytil Plekanec, předložil Jágrovi, který už podobných příležitostí za svou kariéru už proměnil nespočet – 0:2.

Domácí se do šancí dostávali jen velice složitě. V úvodním dějství měl tu největší obránce Pýcha, ale Cikánek mu ji zlikvidoval efektním semaforem. Na celou dvacetiminutovku to ale bylo málo. Jihočeši nedali Kladnu gól už čtvrtou třetinu v řadě.

Po přestávce se skóre přece jen mohlo pohnout ve prospěch Motoru. Gilbert však bohužel nedokázal bekhendem dopravit kotouč do odkryté branky. Byla to však bohužel spíše ojedinělá příležitost domácích. Rytíři v naprosté pohodě kontrolovali průběh hry a ve 26. min. přidali i třetí branku. V avizované výhodě zaskočil Kváču z nulového úhlu Redlich.

Gilbert poté spálil další velkou možnost a znovu uhodilo na druhé straně. Jágr poslal na led Pavlina, předal kotouč Zikmundovi, ten obránci Lakosovi, který už neměl problém zvýšit na 0:4.

To už bylo hodně zlé. Z branky šel Kváča a poprvé ho v průběhu baráže nahradil Strmeň. Horší ale bylo, že domácí absolutně neměli recept, jak se dostat soupeři alespoň trochu pod kůži.

Našel ho až ve 33. min. J. Doktor, který přesnou střelou střelou snížil na tříbrankový rozdíl. Byl to však spíše jen výkřik ze tmy, protože šance přibývaly hlavně straně Rytířů. V té největší najížděl sám na Strmeně obránce Nash, domácí gólman se však vyznamenal.

Úvod závěrečné třetiny přinesl naději. V přesilovce se trefil Endál a rázem to bylo jen 2:4. Jenže pak domácí celek urazil hokejového Pána Boha, když promarnili více než dvouminutovou přesilovku pět na tři. Brankou poté neskončila ani tutovka Babky.

Domácím nelze upřít snaha, dřeli do úmoru, soupeře přitlačili, ale v koncovce jim chyběl větší klid i přesnost. Přísné vyloučení Šimánka v závěru zápasu však případný nápor výrazně otupilo.

V závěru to Motor zkusil bez brankáře, Doležal osm vteřin před koncem snížil, ale to už bylo vše…

Branky a nahrávky: 33. J. Doktor (Pýcha), 41. Endál (Gilbert, M. Jandus), 60. Zd. Doležal (Plášil) – 4. Redlich (J. Strnad, J. Říha), 8. Jágr (Plekanec), 26. Redlich (J. Strnad), 28. Lakos (Zikmund, Jágr). Vyloučení: 3:7 (navíc dom. Šimánek a host. T. Kaut a Redlich 10 min.), využití: 1:0. Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, J. Svoboda. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor: Kváča (28. Strmeň) – Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, od 32. navíc Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Zd. Doležal, Babka, Karabáček – J. Doktor, Dančišin, Šimánek. Trenéři Prospal a Totter.

Kladno: Cikánek – J. Říha, Kehar, Nash, Zajíc, Lakos, P. Hořava – Jágr, Plekanec, Zikmund – Redlich, Vampola, J. Strnad – Melka, Machač, Svedlund – Hajný, T. Kaut, Bláha. Trenéři: Lidický, Čermák a Kregl.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Prohráli jsme s týmem z naší soutěže, který dobře známe. Je těžké otáčet zápas, když prohrávate 0:2 a potom i 0:4. Moc nechválím, ale kluci zaslouží ocenění, že to nezabalili a bojovali i za nepříznivého stavu. Jsem rád, že jsme zápas ještě zdramatizovali. Ale je to těžké, když zase nevyužijete přesilovku pět na tři. Kladno vyhrálo zaslouženě."

David Čermák (Kladno): "Půl zápasu jsme měli pod kontrolou, když nám hodně pomohly dva rychlé góly. Zbytečnými fauly jsme ale pomohli soupeři vrátit se do zápasu. V dlouhé přesilovce pět na tři mohli domácí utkání pořádně zdramatizovat a udrželi jsme to jen díky výbornému Lukáši Cikánkovi v brance."