Jak se to seběhlo, že jste se objevil takhle uprostřed léta v dresu Sparty?
V pondělí jsem se dozvěděl, že bych mohl mít do Sparty vyřízený střídavý start.

Ten by ale měl fungovat spíše pro soutěž než pro přípravné zápasy. Je to tak?
To je pravda. Trenéři Sparty ale chtěli, abych si to tam trochu osahal. Kdybych pak přijel někdy v sezoně, tak abych z toho nebyl moc vykulený. Na Mountfield Cupu tým čekaly tři zápasy ve třech dnech, tak aby jejich gólmany nezavařili. Jel jsem tam na výpomoc a zároveň si to trochu zkusit.

Byl příjemný pocit zachytat si za jeden z našich nejslavnějších klubů?
I když se jednalo jen o přípravný zápas, tak to bylo hrozně fajn. Byl jsem rád, že jsem mohl zažít zase něco jiného. Sparta je pojem a jenom obléknout její dres pro mě byl zážitek. Bylo to super.

Dostal jste jen dva góly, takže z vaší strany to bylo povedené utkání?
Úplně se mi to zrovna nepovedlo. Chytal jsem zápas po několika měsících a bylo tam z mé strany dost chyb. Sice jsem dostal jenom dva góly, ale mohlo to být daleko lepší. Bylo znát, že jsem nebyl rozchytaný. Jsou tam věci, na kterých ještě musím zapracovat.

Hrálo se ve staré hale Sparty v Holešovicích?
Ano. Bylo tam strašné vedro. Kvůli tomu také nebyl nejlepší led a špatně se bruslilo. Měli jsme dost šancí a byla škoda, že jsme je nevyužili. Korejci pak dali dva góly ze situací, kdy jsem pořádně neviděl.

Měl jste trochu ostych, když jste měl poprvé vstoupit do sparťanské kabiny plné velkých jmen?
Byl jsem v kabině docela brzy. Tím jsem to měl jednodušší. Třeba Jaroslav Hlinka nebo Lukáš Pech jsou opravdu velké osobnosti. Ale chovali se ke mně perfektně. Pomohli mi se vším, co jsem potřeboval. Stejně tak kustodi. Všichni mi popřáli, abych si zápas hlavně užil. Dobré to bylo.

S korejským národním týmem se střetnete za týden i v dresu Motoru. Překvapil vás něčím asijský tým, který se chystá na olympiádu?
Jsou hodně zarputilí a nevypustí jediný kotouč. Za každou cenu chtějí mít puk na holi. Mají v kádru několik naturalizovaných Kanaďanů, kteří jsou na ledě docela vidět. Dodržují dobrý herní systém a čeká nás s nimi určitě těžký zápas. Pro nás to bude velice dobrá zkouška před sezonou.

Byl jste draftován týmem NHL Colorado Avalanche. Ještě jednu sezonu byste ale měl zůstat v Českých Budějovicích. Platí to?
Platí. S vedením Colorada jsme se domluvili, že bude lepší, když budu pravidelně chytat. Tady v Motoru bych měl mít pořádné zápasové vytížení. Lidé z Colorada jsou se mnou každý týden v kontaktu a dostávám od nich informace, které se týkají trénování nebo i stravy. Chystají se na mě přijet podívat. Měl bych zůstat tento rok v Budějovicích a potom se uvidí.

Na předsezonní kemp ale do Ameriky odletíte?
Ano. Je to nováčkovský kemp. Bude to vlastně turnaj v San José ještě s Anaheimem a Arizonou. Tam se mohu ukázat v zápasech a moc se na to těším.

Zasahuje termín nováčkovského kempu do průběhu WSM ligy?
Částečně ano. Odlétám pátého září a třináctého bych měl být zase doma.

Už víte, kdo nastoupí od začátku v prvním přípravném duelu proti Pavlodaru?
Měl bych začínat já.