Máte větší radost ze čtvrté nuly, nebo z vítězství nad Kladnem?
Určitě z vítězství. Před posledními třemi zápasy jsme si řekli, co musíme splnit. Splnili jsme to na jedničku. Vítězství je hlavní. Nulu beru jenom jako takovou třešničku na dortu. Je to odměna za odvedenou práci všech defenzivních hráčů.

Čelil jste šestadvaceti střelám, což je na váš domácí zápas až neobvykle vysoký počet. Vyhovuje vám podobný průběh více, než když si jindy prakticky nezachytáte?
Určitě je to pro mě lepší. Naposledy proti Ústí jsem měl nějakých čtrnáct zákroků, a to se do toho člověk vůbec nedostane. Utkání se soupeři z popředí tabulky vypadají vždycky jinak. Byl to super zápas. Moc jsem si ho užil a jsem rád, že to takhle dopadlo.

Českobudějovická radost.
Motor předčil Kladno v produktivitě, na výhru mu stačilo dvanáct střel na branku

Potkaly se dva týmy s ambicemi na postup do nejvyšší soutěže. Blížil se podle vás duel svou úrovní extralize?
Utkání v Karlových Varech a doma s Kladnem pro nás byla zkouškou, jak jsme na tom v porovnání s nejlepšími celky soutěže. Obstáli jsme v ní na jedničku. Splnili jsme to, co jsme splnit měli, takže spokojenost.

Váš tým vyslal na branku soupeře pouhých dvanáct střel. Není to na domácí zápas až moc málo?
Naším úkolem spolu s obránci je hlavně bránit. Útočníci mají za úkol útočit a dávat góly. Vzájemně si musíme pomáhat. Já věřím útočníkům, že góly dají, oni zase věří mě, že je nepustím. Je to týmová práce, a když se všechno spojí dohromady, tak je z toho takovýhle výsledek.

V produktivitě jste soupeře výrazně předčili, což v minulosti nebývalo zrovna zvykem.
Podobný styl hry je důležité si zkusit pro další fáze sezony. Může se stát, že narazíme na soupeře, kteří budou o něco lepší než my, a budou nás přehrávat. Musíme se umět více zatáhnout a hrát na brejky. Zkusili jsme si to proti Kladnu a vyšlo nám to.

Motor porazil Kladno na domácí půdě 3:0.
Ve šlágru kola ČEZ Motor přehrál Kladno a potvrdil druhou příčku v tabulce