V tuzemsku  si nejvyšší soutěž zahrál v dresu Českých Budějovic, Vítkovic a Plzně. V jeho životopise však ještě kromě rodného Slovenska naleznete další země jako Ameriku, Finsko, Švédsko, Rusko, Německo, Itálii či Dánsko.

„Nabídky z ciziny jsem ještě měl. Ale rozhodl jsem se dát už přednost rodině," říká Stanislav Jasečko.

Jeho kroky k Vajgaru vedly přes Luboše Voříška, který zde působí jako hrající asistent trenéra Milana Kupky.

„Známe se z Hockey Talent Academy, kde spolu trénujeme děti," přibližuje. Právě na trenérskou dráhu se rozhodl vedle aktivního hraní vydat.

Vedle činnosti v Hockey Talent Academy v současnosti vykonává také funkci šéftrenéra mládeže ve Veselí nad Lužnicí. „Kontaktoval mě můj známý, který je ve vedení oddílu. Na turnaji ve Vídni, kde viděl moji práci, mě oslovil, zda bych jim nepomohl a nepřebral mládež. Dohodli jsme se," přibližuje původ svého dalšího vytížení.

„Ve Veselí se nemůžeme porovnávat třeba s Jindřichovým Hradcem či Českými Budějovicemi, kde jsou podmínky pochopitelně jiné. Svoji práci tam tak děláme na úrovni malého města, ale věřím tomu, že rok co rok se klub postaví více na své nohy a bude to dobré. Mládež Veselí se navíc už dříve spojila se sousední Soběslaví, hrají pod názvem Lužnice, a tím právě spolu mohou konkurovat třeba i Budějovicím."

V dresu týmu z krajské metropole pak pozorně sleduje  především svého jedenáctiletého syna, kterému se snaží hodně věnovat. „Chci mu předat zkušenosti, které jsem sám během kariéry posbíral," říká stříbrný medailista z mistrovství světa v roce 2000 s národním týmem Slovenska.

Zatím vše zvládám

V současnosti se tak pohybuje na doslova na čtyřech frontách. „Mám Vajgar, akademii, Veselí a svého kluka. Je toho hodně, ale snažím se vše zvládnout. Vše dělám na sto procent, aby byla spokojenost na všech stranách. Třeba za měsíc zjistím, že mi nezbývá energie a něco bude muset jít stranou. Zatím ale vše klape," tvrdí Stanislav Jasečko.

Ke zvládnutí náročného programu má přichystanou 
v Čechách neobvyklou fintu. „Nebudu stíhat všechny zápasy syna, a tak si je nechám nahrávat na kameru. Pak se na ně spolu podíváme a vždy si k tomu něco řekneme. Jde čistě o soukromou záležitost, v Kanadě je to normální, proč by to tak nemohlo jít u nás," poukazuje pozorný otec 
a v podstatě osobní trenér svého potomka v jedné osobě.

Sobotním utkáním s Jabloncem si odbude premiéru 
v dresu Jindřichova Hradce. U Vajgaru bude patřit mezi nejvýraznější osobnosti druhé hokejové ligy.

„Některé přípravné zápasy měly slušnou úroveň. Příprava je však věc jedna, mistrovské zápasy pak druhá," říká účastník olympijských her 1998 v Naganu.

„Z pohledu celého klubu si přeji, aby se nám dařilo lépe, než v loňské sezoně. Ve druhé lize jsou dobré týmy. Věřím, že budeme schopni 
s každým hrát vyrovnané zápasy a dosáhneme i nějakého úspěchu," uvádí čtyřicetiletý Stanislav Jasečko.

Stanislav Jasečko

Narozen: 5. 12. 1972, Spišská Nová Ves
Pozice: obránce
Výška: 192 cm
Váha: 95 kg
Držení hole: vpravo