Rotace obou gólmanů v brance Jihočechů pokračuje, tentokrát dostal příležitost Kváča. Jinak trenéři s drobnými kosmetickými úpravami vsadili na vítěznou sestavu z posledního duelu v Havířově.

Utkání ale pro Motor nezačalo vůbec dobře. Doležalova tutovka neskončila gólem jenom zázrakem. A záhy se skóre měnilo na druhé straně. Hosty dostal do vedení hodně šťastnou brankou Kotala s přispěním domácího obránce Pýchy. V 7. min. pak zvýšil v přesilovce Gřeš tečí Bořutovy střely už na 0:2

Pro Motor to byla skutečně tvrdá rána a dlouho se z ní sbíral. Postupem času si sice vynutil tlak, ale nebyl to vůbec dobrý začátek utkání.

„Měli jsme dobrá první dvě střídání. Soupeř nás pak ale zmrazil dvěma góly a začal ovládat hru. Ke konci třetiny jsme si vypracovali nějaké šance a byli jsme lepším týmem,“ zhodnotil úvodní dějství útočník Motoru Milan Dančišin, na kterého tentokrát místo v sestavě nezbylo.

Prostřední část hry začala skutečně mohutným náporem týmu trenéra Prospala. Při obrovských šancích Karabáčka a Bradleyho ještě zaplněné hlediště jásalo předčasně. Ve 24. min. však už to bylo 1:2 doopravdy. Na konci přesilovkové kombinace pálil Bradley už do odkryté Bláhovy klece.

Motor se vrhl do útoku a zapomínal na zadní vrátka. Tři rychlé brejky ještě zlikvidoval Kváča, ale při tom čtvrtém už na střelu Bednáře pod horní tyčku reagovat nemohl – 1:3.

Minutové oslabení ve třech pak Jihočeši naštěstí přežili a zůstali ve hře. „Snížili jsme z přesilovky na rozdíl jediného gólu, ale soupeř nám pak znovu odskočil. Třetí třetiny míváme dobré, tak věřím, že to zvládneme a dotáhneme zápas do vítězného konce,“ neztrácel Dančišin víru po druhé třetině ani za nepříznivého stavu.

A jeho spoluhráči mu také hned udělali radost. Byl to znovu Bradley, který přetavil ve druhý gól další Doležalovu přihrávku – 2:3.

Tlak Motoru postupně sílil. Pýcha nastřelil tyč, v přesilovce před Bláhou doslova hořel led, ale vyrovnávací gól stále nepřicházel. V závěru domácí střídačka zkusila power play. Vyrovnání se ale bohužel nekonalo, protože v poslední vteřině nastřelil Pavlin pouze břevno…

Branky a nahrávky: 24. Bradley (Zd. Doležal, Karabáček), 42. Bradley (Zd. Doležal, Kutlák) – 4. Kotala (Seman, Rehuš), 7. Gřeš (Bořuta, L. Bednář), 29. L. Bednář (Maruna, Haas). Vyloučení: 3:6, využití: 1:1. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 6338. Stav série: 3:2.

ČEZ Motor: Kváča – Plášil, Pýcha, Pavlin, Kutlák, Kachyňa, Vydarený, od 48. navíc M. Jandus – Zd. Doležal, Bradley, Karabáček – Babka, Gilbert, Čermák – Endál, R. Přikryl, M. Novák – Heřman, J. Doktor, Beránek. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "V jakémkoliv play off nemůžete uspět, jakmile budete mít v týmu pasažéry a nebudete připraveni od první minuty. Nám hrála jenom jedna lajna. Víc nemám k utkání co říct."

Jiří Režnar (Havířov):  „Jsme rádi, že se nám podařilo zápas urvat. Doma jsme se nechali dvakrát vyloupit, přestože jsme si alespoň jedno utkání zasloužili vyhrát. Jsme rádi, že se nám podařilo tak silnému soupeři porážku oplatit a sérii jsme vrátili zase do Havířova."