V hostující sestavě chyběl kapitán Kutlák, ve funkci ho zastoupil M. Novák. V domácím dresu nechyběli nejproduktivnější hráči celé soutěže Tomáš Divíšek s Jihočechem Tomášem Nouzou a také další dva bývalí hráči Motoru Žovinec a Prokeš.

Úvodní třetina nabídla naprosto vyrovnanou partii. Oba celky si zahrály po jedné přesilovce, ale bez výsledku. Do kabin šli ale poprvé přece jen spokojenější Jestřábi. Minutu a dvacet vteřin před první sirénou zblízka překonal Kváču Venkrbec.

Jak domácí zakončili úvodní třetinu, tak vstoupili i do té druhé. Drtinovu přihrávku zužitkoval Starý a bylo to 2:0. Prostějov byl na koni a v polovině zápasu vedl už o tři góly. Proti svým bývalým spoluhráčům se prosadil obránce Žovinec.

Fillman pak snížil a zdálo se, že se lídr tabulky nadechuje k obratu. Jenže přišlo vyloučení Bárty a přesilovky Jestřábi umí jako málokdo. Ještě loni hráč Motoru Nouza dal gól na 4:1 a pouhých pět vteřin před druhým klaksonem zužitkoval další početní výhodu Rudovský. Jestřábi vedli 5:1 a bylo prakticky po zápase.
Třetí třetina už se dohrávala skutečně spíše z povinnosti. Výjimkou byla vydařená střela hostujícího beka Kachyni, kterou zlikvidoval Neužil.

To Jestřábi nezaháleli a přidali i šestou trefu. Divíšek potvrdil, proč je nejproduktivnějším hráčem WSM ligy. Natlačil se před Kváču a skóroval přesnou střelou pod břevno skóroval.

Ani to však ještě nebylo všechno. Sedmý gól přidal Švarc a až poté korigoval na konečných 7:2 v přesilovce Květoň.

Branky a nahrávky: 19. Venkrbec (Dvořáček), 22. Starý (M. Drtina), 32. Žovinec (Venkrbec), 36. Nouza (M. Drtina), 40. Rudovský (Nouza), 51. Divíšek (Nouza), 53. Švarc (Dvořáček) – 33. Fillman (Galamboš, M. Novák), 56. L. Květoň (Galamboš). Vyloučení: 5:8, využití: 2:1. Rozhodčí: Dědek, Koukol – Bryška, Novák.
ČEZ Motor: Kváča – Kučný, Čáp, F. Novák, Pýcha, Vrablík, Fillman, Kachyňa – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Nejezchleb, Vampola, Mikyska – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, M. Novák. Trenéři: Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.