Domácí trenér Jelínek dal v brance znovu důvěru Kváčovi, ale jinak sestavou pořádně zatřásl. V centru prvního útoku se objevila čerstvá posila Petr Vampola, na křídlech měl Nedorosta a dalšího nového hráče M. Bártu. Rošádami prošly i další formace.

Valaši jako někdejší vládci českého hokeje prožívají velkou euforii a na jih Čech je přijela povzbudit početná skupina příznivců, která skvěle povzbuzovala svůj tým po celý zápas i přes krajně nepříznivý vývoj.    

Ve vynikající atmosféře vyprodané haly začali Jihočeši jako z partesu. Při vyloučení Frola první řada Motoru zamkla soupeře v jeho třetině a na konci ďábelské kombinace se mohl Vampola radovat po dvanácti letech opět z gólu v českobudějovickém dresu.

Jelínkova družina hrála na českobudějovické poměry až nevídaně důrazně a agresivně. Odměnou byl v 7. min. druhý gól. Galamboš našel Roba, jenž pálil už do odkryté Pavelkovy klece. Další šance Motor v první třetině nevyužil. V té největší vychytal Dostálka Pavelka. V každém případě však domácí celek produkoval hokej, který diváky bavil.  

A pokračoval v tom i po změně stran. Dostálek přidal dorážkou druhý přesilovkový gól – 3:0.  Na Pavelku se i nadále valil jeden útok za druhým. V polovině zápasu se báječně pod horní tyčku trefil Nedorost a zvýšil už na 4:0. O chvilku později ho napodobil svým druhým gólem Rob a vyhnal na střídačku gólmana Vsetína Pavelku, kterého nahradil Horčička. Také jeho však záhy překonal znovu syn asistenta trenéra Luboš Rob mladší a završil hattrick.

V závěrečném dějství ještě podtrhli parádní výkon a vysokou výhru Motoru dalšími dvěma góly Čermák a Pajič.  

Branky a nahrávky: 3. Vampola (M. Bárta, Nedorost), 7. L. Rob ml. (Galamboš), 23. Dostálek (Filllman, Pajič), 31. V. Nedorost (Vampola), 35. L. Rob ml. (Jonák), 37. L. Rob ml. (Vampola), 51. Čermák (Jonák, L. Rob), 56. Pajič (Galamboš, Kučný). Vyloučení: 2:7, využití: 3:0. Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Štofa, Kreuzer. Diváci: 6421 (vyprodáno). ČEZ Motor: Kváča – Kutlák, Kučný, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vráblík – M. Bárta, Vampola, Nedorost – Čermák, L. Rob ml., Jonák - Dostálek, Vlček, Heřman – Beránek, Pajič, Galamboš. Trenéři Jelínek a L. Rob st.

Hlasy trenérů – Marian Jelínek (Motor): „Před pauzou jsme chtěli za každou cenu vyhrát a jsem rád, že kluci k utkání takhle přistoupili. Kredit ale zaslouží také soupeř, který nezalezl a bez ohledu na stav se snažil hrát pořád aktivně. Pro diváky to musel být pěkný zápas. Poděkování zaslouží nejen naši fanoušci, ale také ti za Vsetína, kteří rovněž přispěli k atmosféře zápasu. S výsledkem i průběhem utkání jsme spokojeni.“

Luboš Jenáček (Vsetín): „Motor hrál výborně a přejel nás. Bohužel jsme ve fázi, kdy se trápíme v koncovce. I když tentokrát jsme si moc šancí nevytvořili. Soupeř odehrál povedené utkání, nám naopak nevyšlo.“