Písecký odchovanec byl nejlepším střelcem Motoru v baráži. Přitom ještě na podzim musel kromě hokeje jezdit i s odtahovou službou. Mile překvapil.

Vlček po příchodu z Písku chytil svou druhou hokejovou šanci za pačesy a odměnou mu je smlouva i pro sezonu následující. „Věděli jsme, že je Filip velmi talentovaný hokejista, ale bylo potřeba, aby začal hokeji dávat maximum. Jsem moc rád, že využil svou šanci, kterou u nás dostal, a věřím, že může své výkony ještě vylepšit," uvedl po podpisu smlouvy generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Filip Vlček byl od mladého věku brán za velmi talentovaného hokejistu. Své štěstí zkoušel v mládeži Mladé Boleslavi či Sparty. V Plzni dokonce dostal šanci i v seniorské extralize, kde odehrál 11 zápasů a zahrál si v týmu ještě i s Martinem Strakou. Pak ale jeho kariéra začala uvadat a druhou velkou profesionální šanci dostal až v uplynulé sezoně v Českých Budějovicích.

A dokázal ji využít. „Dá se říct, že Filip byl jedním z příjemných překvapením sezony. Proto jsme o něj i nadále měli zájem a dohodli jsme se na smlouvě na jeden rok s následnou opcí. Jsme přesvědčeni, že když absolvuje kompletní kondiční přípravu s mužstvem, může podávat ještě lepší výkony," dodal generální manažer.

Talentovaný mladík stihl v sezoně za Motor odehrát 34 zápasy, v nichž si připsal 8 gólů a 7 nahrávek. S postupujícím časem rostlo i jeho vytížení a v baráži strávil na ledě v každém zápase téměř patnáct minut.