Oslabený Vajgar nastoupil jen se sedmi útočníky a v Trutnově prohrál 4:5.


Ale nedělní prohra 4:5 na ledě Trutnova má i své objektivní příčiny. Jindřichohradecký tým se totiž ještě ne zcela dokázal vypořádat s následky chřipkové epidemie, která postupně složila hned polovinu kádru. Na marodce tak ještě zůstali Mazanec s Dvořákem a k nim se těsně před odjezdem s horečkami přidalo i finské duo Mäkelä – Kurikka, takže trenéři měli k dispozici pouze sedm útočníků!

„Už nebyl čas stáhnout ani nikoho z juniorů, takže jsme museli hodně improvizovat a do útoku s Dolinou jsme postavili obránce Langa s Vinogradovem,“ líčil nepříjemnou situaci výkonný ředitel jindřichohradeckého Vajgaru František Dvořák.

Ten se i přes tyto komplikace domnívá, že manšaft měl na to, aby v Trutnově, kde se mimochodem Vajgar představil poprvé historii, uhrál lepší výsledek.

„Čtyři z pěti inkasovaných gólů však tentokrát padají na vrub jednotlivců a vyplynuly z jejich herní nezodpovědnosti. Navíc v poslední době míváme na můj vkus až příliš mnoho vyloučených hráčů. Nyní to bylo devět, což znamená, že jsme prakticky jednu třetinu hráli ve čtyřech. Tím pochopitelně zbytečně plýtváme silami, které pak chybí v rozhodujících momentech,“ podotkl.

Na druhou stranu příslibem pro blížící se play off byl určitě výkon nově složené formace mladíků Hofmeister, Milotinský, Szakal.

„Dali dva góly a pro trutnovskou obranu znamenali permanentní nebezpečí. Když byli na ledě, soupeři prakticky nepůjčili puk a zamkli jej v jeho obranném pásmu,“ potěšilo Dvořáka.

Přijedou Řisuty

Příštím soupeřem jindřichohradeckých hokejistů budou v neděli HC Řisuty a netřeba příliš zdůrazňovat, že před Vajgarem stojí úkol přetrhnout doma neúspěšnou sérii a naplno bodovat.

„Nečeká nás příjemný soupeř, ale mužstvo musí zabrat a vyhrát. Je to nutné k opětovnému získání zdravého sebevědomí i udržení kontaktu s popředím tabulky,“ přikyvuje Dvořák s tím, že do sestavy bude chtít jindřichohradecký klub zařadit i další hokejisty, které získal na střídavý start těsně před koncem přestupního termínu.

Definitivně se vyjasnila i situace ohledně avizovaného přestupu Rusů Vinogradova se Zykinem do extraligové Sparty. Obránce Vinogradov už s holešovickým klubem podepsal dvouletou smlouvu s opcí a v dresu Vajgaru bude do konce sezony hostovat. Útočník Zykin zamíří do Sparty od 1. května, do té doby zůstává hráčem Jindřichova Hradce a na střídavý start bude vypomáhat v prvoligovém Berouně.

JAK VAJGAR NASTOUPIL:
Kubeš – Dostál, Bláha, Fiedler, Klíma, Chmel, Vejvar – Šulčík, Skokan, Šťastný – Dolina, Vinogradov, Lang – Hofmeister, Milotinský, Szakal.