Zřejmě zlomové utkání probíhající sezony ve II. lize čeká jindřichohradecké hokejisty.

V tabulce devátý Vajgar dnes na svém stadionu přivítá nováčka soutěže z Moravských Budějovic (18 hodin) a pokud zvítězí v normální hrací době, přiblíží se svému sokovi, který dosud drží strategickou osmou příčku zajišťující jako poslední postup do play off, na rozdíl dvou bodů.

Jihočeši se ve středu nabudili rekordní výhrou 13:2 na ledě poslední Chotěboře a rádi by na povedený výkon navázali i v tomto klíčovém souboji, kterým zároveň odstartují poslední čtvrtinu základní části II. ligy.

„Doufám, že si mužstvo plně uvědomuje, že jde skutečně o hodně. Poslední vystoupení a důležitost nadcházejícího zápasu by měla být tou nejlepší pozvánkou pro příznivce, aby přišli naše hokejisty v co nejhojnějším počtu povzbudit. Když vyhrajeme, vrátíme se reálně do hry o účast ve vyřazovacích bojích. Je třeba tuto šanci takříkajíc chytit za pačesy," zdůraznil výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.

Střelecké probuzení odskákala Chotěboř

Tři zápasy v řadě nezaznamenali jindřichohradečtí hokejisté ve II. lize ani gól. Střeleckou smůlu protrhli až v 27. kole na ledě Chotěboře, ale stálo to skutečně za to! Poslední celek tabulky totiž Vajgar zdecimoval třinácti trefami.

Jihočeši tak v tomto duelu, který uzavřel třetí čtvrtinu základní části, zahnali nejen úvahy o boji o záchranu, neboť na svého soka mají už desetibodový náskok, ale rázem se vrátili do hry o postup do play off.

Hostující celek začal velkým náporem a v 9. minutě vedl už 4:0. Během úvodní dvacetiminutovky rozšířil své konto ještě o další dva zásahy a o osudu střetnutí bylo rozhodnuto.

V prostřední části se tým z Vysočiny sice snažil chvílemi zlobit, ale překonat hradeckého gólmana Kubeše se mu povedlo pouze jednou. Naopak, inkasoval další tři góly a stav 1:9 před závěrečnou třetinou avizoval, že si Vajgar připíše dvouciferné vítězství.

To se naplnilo velice záhy, když ve 42. minutě přidal desátou trefu Kocar, jenž o jedenáct minut později zkompletoval hattrick. Zdatně mu v koncovce sekundovali i Kupec, Dvořák, Sekera a Voříšek, kteří si připsali po dvou gólech.

„Výsledek nechceme v žádném případě přeceňovat, ale je pravda, že naše mužstvo tentokrát podalo výborný výkon. Konečně se nám dařilo proměňovat šance, góly padaly z přesilovek, po kombinačních akcích i ze samostatných nájezdů. Domácím hokejistům zřejmě vidina toho, že se nám mohou přiblížit, svazovala ruce a nohy víc, než si byli ochotni připustit. A taky se na nich podepsal náš výborný nástup do utkání. Ale to by asi zamávalo i s daleko kvalitnějším manšaftem," poznamenal výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.

CHOTĚBOŘ – J. HRADEC 2:13 (0:6, 1:3, 1:4)
Branky: 28. Hemský (Koželuh, Stoklasa), 46. Kozlík (Fibikar, Hospodka) – 4. Kupec, 5. Záhora (Matějka), 6. Voříšek (Popelka), 9. Dvořák (Kocar, Kupec), 15. Kocar, 17. Sekera (Mazanec), 26. Voříšek (Kohút, Zvoník), 28. Kupec (Dvořák), 33. Dvořák (Kupec, Kocar), 42. Kocar (Procházka), 53. Kocar (Dvořák, Kupec), 57. Sekera (Mazanec), 58. Ištvánik (Voříšek, Mazanec).
Rozhodčí: Veinfurter – Potůček, Novák. Diváci: 100. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:4. Poměr střel: 33:41.
Vajgar: Kubeš – Procházka, Popelka, Ištvánik, Tržil, Maryška, Kohút – Kocar, Kupec, Dvořák – Mazanec, Voříšek, Sekera – Záhora, Matějka, Zvoník.