Více než půldruhé stovky dětí tvoří aktivní základnu Spolku ledního hokeje Jindřichův Hradec, který se v soutěžích a turnajích prezentuje pod zažitějším názvem HC Střelci. Nejméně s tímto počtem žactva, rozmístěným do 9 družstev v 8 věkových kategoriích, půjde ambiciózní klub do mistrovských klání v sezóně 2017/2018.

Střelci mají týmy složené postupně od ročníků narození 2011/2012 až po 2004/2005, což znamená, že se po letech v Jindřichově Hradci zase bude hrát klasická liga v ledním hokeji starších žáků A. V kategorii 2009/2010 je dokonce tolik malých hokejistů a hokejistek, že SLH JH do soutěže postaví dvě družstva. V současné době si děti ještě užívají volna po první fázi přípravy, jež se odehrála před prázdninami. Hned na začátku srpna ovšem už vyrazí k Osice na soustředění a po jeho skončení se přestěhují na led jindřichohradeckého zimního stadiónu.

Zajímavou novinkou je posílení trenérských řad HC Střelci, kam se zařadilo velmi známé hokejové jméno, a sice nedávno čtyřicetiletý Petr Buzek. Někdejší skvělý obránce reprezentace České republiky, s níž v roce 2000 v ruském Petrohradu vybojoval světový titul. Jihlavský rodák, obrovský bojovník, jehož v hokejové kariéře nezastavila ani těžká autonehoda, hrál nejvyšší soutěže za Duklu Jihlava, Dallas Stars, Spartu Praha, Atlanta Thrashers, Slovan Bratislava a Calgary Flames.

„Petra oslovila filozofie našeho klubu. Líbily se mu demokratické postupy a transparentnost, rozhodl se, že nám pomůže s výchovou našich mladých hokejistů. Jsme za to velmi rádi,“ uvedl Vladislav Svoboda, jenž byl na květnové volební Valné hromadě SLH JH zvolen předsedou Výkonného výboru. Jeho členy jsou dále Martin Beran, Pavel David, Hynek Mácha, Filip Punda, Petr Šachl a Ondřej Šimek. V rozhodčí komisi klubu budou působit David Hembera, Přemysl Tuček (předseda) a Siarhei Velevaty.

Roman Pišný