V základní části za sebou Slavoj nechal druhé Veselí nad Lužnicí o dvanáct bodů a v play off nastřílel soupeřům v šesti zápasech padesát gólů. „Zvládli jsme to suverénně. Letos však byla krajská liga trochu ochuzena o našeho velkého rivala David servis,“ míní trenér vítězného mužstva krajské ligy Kamil Šťastný.

Českokrumlovské nevykolejila ani Hluboká, byť se jí v pátek podařilo v Budvar aréně otočit skóre z 0:3 na 4:3. Z vedení se však neradovala dlouho. „Z toho jsem byl trochu rozladěný, jinak ale celkové skóre hovoří za vše,“ říká kouč Českého Krumlova.
Slavoj zvládl jednoznačně lépe i nedělní odvetu, přestože měl v nohách sobotní důležitý zápas kvalifikace o druhou ligu na ledě Letňan. „Řekl bych, že únava dolehla po pátku i po semifinále s Milevskem spíš na hráče Hluboké,“ všiml si Kamil Šťastný.

Zisk krajského titulu ho nesmírně těší, situaci v kvalifikační skupině o druhou ligu už však po sobotním nezdaru v Letňanech považuje za beznadějnou. „Za jedenáct minut jsme prohrávali 4:0, a to už jsme neměli šanci dohnat,“ vrací se k sobotnímu duelu kvalifikace Šťastný, který jeho svěřenci prohráli 5:9, a o skóre mají nyní s Pražany horší vzájemnou bilanci.

Teď už Medvědy čeká jen zítřejší závěrečné utkání s Chebem a tím pouť kvalifikací pro Slavoj s největší pravděpodobností skončí. „Cheb nemá na to, aby obral Letňany o nějaký ten bod, ani aby uspěl u nás. Kdybychom nehráli dvě soutěže a mohli se soustředit jen na kvalifikaci, třeba bychom se radovali z prvenství my. Jsou to ale jenom spekulace,“ přemýšlí českokrumlovský kouč Kamil Šťastný. On i hráči jsou smířeni, že zítra od 19 hodin je na domácím ledě čeká poslední soutěžní zápas sezony.

Spokojenost panuje i na hlubocké střídačce. Trenéru Miroslavu Šulistovi se podařilo vytvořit dobrou partu, která táhla za jeden provaz, hráči se naučili vyhrávat, a jak sám kouč říká, začalo je to bavit.

„Krumlovu gratujuji k zisku titulu. Je to ofenzivně laděný tým, a když se jeho mašina rozjede, nedá se zastavit,“ nedělá si Šulista těžkou hlavu ani z deseti obdržených gólů na českokrumlovském ledě.

Finálovou atmosféru si Hluboká užila především v pátek v Budvar aréně. „Bylo to první utkání, přišlo se podívat hodně lidí, a myslím, že jsme je i pobavili. Zvláště když jsme se dostali do vedení 4:3. V neděli za rozhodnutého stavu už jsem nechal zahrát si celou lavičku,“ říká Miroslav Šulista.

Trenér jen lituje absence čtyř zraněných hráčů základní sestavy v závěru sezony. „Celý rok jsme byli zdraví, na konci to však potkalo i nás a bylo to znát,“ pokrčí rameny.