Ve Veselí nad Lužnicí zvítězili nad domácí Lokomotivou 2:0, v tabulce se s jedinou porážkou drží na třetí příčce a už se těší na sobotní utkání, v němž na jindřichohradeckém zimním stadionu hostí Hlubokou (17).

Základ ke čtvrté výhře za sebou položil bezchybným výkonem gólman Filip Horal, který podpořila výborná defenzivní činnost celého týmu.
„Mužstvo pochopilo, že na ledě soupeřů je jedinou cestou k úspěchu kvalitní obrana. Navíc hráči do puntíku dodrželi stanovenou taktiku a domácí až na výjimky do větších příležitostí nepouštěli,“ pochvaloval si kouč radouňských hokejistů Pavel Hudler.

Ten připustil, že Veselí bylo sice aktivnější, nicméně úspěch nakonec slavila trpělivá hra týmu z Jindřichohradecka.

„Po oboustranně opatrnější úvodní třetině, v níž jsme se ujali vedení, domácí ve druhé části zvýšili úsilí, ale jejich šance jsme dokázali eliminovat a navrch přidali druhý gól. Ve třetím dějství se Veselí snažilo nepříznivý stav zlomit, ale my vývoj šikovně kontrolovali,“ poznamenal.
Nadcházející utkání 7. kola proti Hluboké svádí k očekávání hladkého vítězství, zvlášť když soupeř v neděli utrpěl debakl 0:11 právě na veselském ledě.

„Soutěž je vyrovnaná, každý může porazit kohokoliv. I když to poslední výsledek popírá, zahájila Hluboká sezonu lépe než v uplynulém roce a určitě nás nečeká odevzdaný protivník. Bylo by velkou chybou této chiméře podlehnout. Na druhou stranu nás současné postavení k tabulce pasuje do role favorita, kterou bychom rádi potvrdili a zvítězili,“ přeje si Hudler.

VESELÍ – VELKÁ RADOUŇ 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: Domin (Lapka), Kolář (Navrátil, Průša).
Vyloučení: 1:4 + Křivánek a Sedlačík 10 OT.
Využití: 0:1.
V. Radouň: Horal – Domin, Lapka, Reisner, Křivánek, Koláček, Fiedler – Průša, Beránek, Gurka – Picka, Kalvas, Jedlinski – Kolář, Sedlačík, Navrátil.