S rokem 2012 se jindřichohradečtí druholigoví hokejisté rozloučili velice neslavně. Mezi svátky totiž na domácím ledě utrpěli s Kolínem krutý debakl 0:7 a účast v play off jim tak zůstává na hony vzdálená. V tabulce je totiž Vajgar nadále přikovaný na předposlední příčce s osmibodovou ztrátou na osmé Moravské Budějovice.

„To, co naše mužstvo předvedlo, byla jednoznačně ostuda. Hráči by si měli uvědomit, že hazardují s dobrým jménem klubu, který v českém hokeji ještě stále má. Rád bych se touto cestou za celý Vajgar omluvil věrným divákům. Ti se totiž oprávněně a rozzlobeně ptají, zda si z nich hráči dělají legraci. Mrzí to o to víc, že na zmiňovaný duel dorazila druhá nejvyšší návštěva v sezoně," reagoval na výprask výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.

Dobrý tah svazového hokejového vedení ohledně vloženého termínu II. ligy mezi svátky tak na hradeckém ledě zásluhou nelichotivého výsledku vlastně přišel vniveč.
„Před zápasem vládla v hledišti pohoda, jenomže šest stovek diváků, kteří přišli, si zcela jistě představovalo jiný konec. V souboji s Kolínem jsme měli dominovat a získat potřebné tři body, namísto toho jsme předvedli výsledkový i výkonnostní propadák. Bezprostředně po utkání nebylo do řeči ani trenérovi Koldovi, jenž byl z předvedené hry svých svěřenců doslova šokován," přiznal.

Podle jeho slov tento „počin" nemůže zůstat bez odezvy a v nejbližší době lze očekávat úpravy hráčského kádru.
„Pokud by se to mělo opakovat, na vyřazovací boje můžeme zapomenout a sezona pro nás skončí v závěru února. Věřím, že si to hráči plně uvědomí. Zvlášť, když je nyní čekají tři zápasy pravdy," konstatoval hokejový funkcionář.

Jindřichohradecký tým se v neděli představí na ledě Nymburka, v sobotu 12. ledna doma přivítá Techniku Brno a o další čtyři dny později jede na stadion poslední Chotěboře, čímž zároveň zakončí třetí čtvrtinu základní části.
„Tyhle duely ukáží, zda si náš celek ještě zaslouží usilovat o play off, jako tomu bývalo pravidelně v předchozích letech, nebo jestli bude tento ročník končit předčasně. A to se ještě musíme mít na pozoru před Chotěboří, na níž máme momentálně k dobru sedm bodů. Jestli si hráči myslí, že se jich případný boj o udržení netýká, tak se pletou," varuje František Dvořák.

I on je však stále přesvědčený o tom, že pokud hokejisté Vajgaru diametrálně změní svůj přístup, dá se ještě mnohé změnit a zachránit.
„Už několikrát jsme se přesvědčili, že když se chce, jde to. Doufám, že se mužstvo konečně probere," věří.