Střetnutí předcházelo odvolání trenéra Vajgaru Miloslava Čecha, jehož post převezme Ladislav Kolda, jak už Deník informoval. Ten však středeční souboj ještě sledoval s poznámkovým blokem v ruce z hlediště a na střídačce v roli koučů zaskakovali útočník Luboš Voříšek a manažer mládeže Jozef Kohút.

Změna hradeckému mužstvu viditelně prospěla, hráči se na ledové ploše pohybovali jako pokropeni živou vodou a s lídrem soutěže odehráli více než rovnocennou partii, po níž byli zaslouženě odměněni tříbodovým ziskem.

„Z hochů čišelo odhodlání a markantní změna nastala především ve výkonech zkušených hráčů, jako je třeba Procházka či Kupec. Náš tým ani jednou neprohrával a na vyrovnání soupeře pokaždé dokázal odpovědět dalším zásahem, což je cenné zjištění," podotkl výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák, který však na druhou stranu výsledek nepřeceňuje. „Náš projev musel být pro diváky sympatický, ale důležitější bude na něj navázat i dalších zápasech, které nás čekají," zdůraznil.

Zajímavostí duelu je fakt, že všech pět tref se směstnalo do prostřední dvacetiminutovky. Hosté tak sice měli na případnou změnu pro ně nepříznivého stavu dostatek času, ale zodpovědný přístup i bojovnost Jihočechů jim jejich snahu znemožnily a domácí odolali rovněž závěrečné power play Hodonína.

„Uvědomili jsme si, že soupeře nemůžeme přehrávat hokejovou krásou, ale bojovností. Musíme získat zpět sebevědomí a pak se výsledky dostaví. Dnes jsem byl poprvé na střídačce u áčka, s Jozefem Kohútem jsme dali dohromady sestavu, zdůraznili jsme věci, které budeme od hráčů požadovat. Chci jim moc poděkovat, jak se k tomu postavili. Už na tréninku makali, plnili dané pokyny a odrazilo se to i v utkání," vyjádřil se pro klubový web útočník Luboš Voříšek, který je držitelem nejvyšší trenérské licence a momentálně nemůže v dresu Vajgaru nastupovat kvůli nevyřešenému přestupu z Tábora.

V neděli povzbuzený Vajgar už s koučem Koldou pojede do Kolína.

J. HRADEC – HODONÍN 3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
Branky: 24. Kupec (Procházka), 28. Matějka (Mařík, Procházka), 38. Mazanec (Chmel, Tržil) – 25. Špok (Charvát), 34. Peš (Stejskal, Šťastný).
Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, M. Dančišin. Diváci: 318.
Vyloučení: 5:5, navíc Peš (Hod.) 2 x 10 min. OT. Využití: 1:1.
Poměr střel: 29:29.
Vajgar: Kubeš – Procházka, Chmel, Tržil, Tupý, Maryška, Hastrman – Kocar, Kupec, Dvořák – Mazanec, Mařík, Sekera – Záhora, Turek, Matějka.
Další výsledky 14. kola:
Pelhřimov – Nymburk 5:1, Technika Brno – Břeclav 3:5, Moravské Budějovice – Chotěboř 5:3, Kolín – Žďár nad Sázavou 2:1.