Tři body z Pardubic jste vezli zaslouženě. Souhlasíte?
Je to tak. Byli jsme lepší po celých šedesát minut a soupeře jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Až na dvě tyčky, které nastřelili, jsme měli zápas pod kontrolou.

Při vítězném gólu na 1:2 jste zamířil přesně k tyči. Právě takhle jste svou akci zamýšlel?
Aleš Kotalík mi po zápasu z onlajnového přenosu přečetl, že jsem prý uspal pardubickou obranu a potom dal gól. Asi to tak bude. Uspal jsem je a pak jsem to hodil na branku.  Byla to střela trochu z nouze, ale gól docela hezký. Asi by bylo lepší, kdybych řekl, že to byla promyšlená akce. Takže jsem to přesně takhle chtěl udělat (smích).

Při svém druhém gólu v závěru druhé třetiny jste tečoval Tomanovu střelu od modré?
Milan Toman v přesilovce vystřelil od modré a mě puk spíše trefil do hokejky. Nějakou velkou zásluhu jsem na tomto gólu neměl.

Hlasatel na stadionu také ohlásil jako střelce právě Tomana. Vy jste se k autorství branky musel přihlásit sám?
Rozhodčí Homola si také myslel, že jsem puk tečoval. Musel jsem se ale přihlásit. Gólů není nikdy dost.

Jediný gól domácích byl dost sporný a musel ho potvrdit až videorozhodčí. Nezdálo se vám, že kotouč trefil břevno?
Po zápase jsme si říkali, že to gól nebyl. Já bych to také viděl spíše na břevno. Ale když videorozhodčí gól uznal, tak to snad viděl lépe. Byl to takový ten klasický tupý zvuk, jako když se kotouč odrazí od tyčky. Sudí sice ukazoval, že bude volat na video, ale potom se asi tři minuty hrálo. Byli jsme docela překvapeni, když byl po takové době uznán gól. Naštěstí jsme hráli pak dál a tři body uhráli.

Vyhráli jste už pětkrát v řadě. Nemrzí vás, že právě teď přišla reprezentační přestávka?
Pět vítězství, to už je krásná série. Škoda, že je teď přestávka. Jsme rozjetí a nemusí nám to prospět. Na druhou stranu bude čas zregenerovat, protože nám do kabiny asi vlétl nějaký bacil a dost kluků je nastydlých. Třeba to pak bude dobré.

Co vaše zápěstí, které bylo nějaký čas zlomené. Už nezlobí?
Ještě to není ideální. Je to tak na osmdesát procent. V Litvínově jsem přes ruku dostal sekyru, takže to zase začalo bolet. Ale zase mi to začalo střílet, takže dobré.