Jihočeši v první třetině trpělivě dobývali branku soupeře a nakonec se jim zásluhou tref Kotrly s Bártou povedlo vytvořit nadějný dvoubrankový náskok.

Ve druhé části však hostující tým nabudila využitá dvojnásobná početní výhoda a jeho hráčům rázem jakoby narostla křídla. Byli u všeho dřív a nemilosrdně trestali individuální chyby Vajgaru, takže na konci 40. minuty svítilo na ukazateli skóre 2:4!

Hned na začátku závěrečné dvacetiminutovky sice Kocar zásluhou využité přesilovky vykřesal naději na zvrat, ale překonat hostujícího brankáře Šťastného se domácím hráčům už nepovedlo, i když trenér Kupka zkoušel všechno možné.

Změnu skóre nepřinesl ani závěrečný tlak Vajgaru, vzruchu však bylo v obranné třetině Moravských Budějovic až příliš, takže došlo i na i pěstní souboje.

A jak utkání hodnotili koučové obou týmů?

Milan Kupka, trenér Vajgaru: „Jsme neskuteční lajdáci, když dobře rozehraný zápas nedotáhneme do vítězného konce. Udělali jsme několik individuálních chyb. Pominu přesilovku pět na tři, kdy jsme inkasovali, což se může stát, ale pak se to musí ubránit, stabilizovat a hrát dál. To se nám nepovedlo a v dalším oslabení jsme dostali druhý gól. Bohužel jsme neměli dobrou rozehrávku z vlastní obrany, ve druhé třetině i útočníci zbytečně ztráceli puky a snažili se prosadit individuálně, místo toho, aby šli do spolupráce. Tam se to zlomilo. Ve třetí části jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli v první třetině, bylo to zase jiné, byť jsme to tahali na pár hráčů. Je to veliká škoda, jsem hodně zklamaný. "

Rudolf Cakl, trenér Moravských Budějovic: „Utkání bylo zbytečně vyhrocené, emoce plály. Myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli lepší, góly jsme dostali prakticky jen v oslabení. Domácí ve třetí třetině chtěli s výsledkem něco udělat, trochu jsme se zatáhli, čehož Vajgar využil, měl šance, proměnil přesilovku, ale byli jsme šťastnější a ubránili to. Rozhodla přesilovka pět na tři, která nás nakopla, ve druhé třetině jsme však byli celkově aktivnější a skóre 4:0 odpovídá." 

Zbytečnou ztrátu se jindřichohradečtí hokejisté, jimž nadále patří čtrnáctá příčka sedmáčtičlenné tabulky, pokusí napravit už v sobotu, kdy znovu na svém stadionu přivítají předposlední Klatovy (18).

J. HRADEC – M. BUDĚJOVICE 3:4 (2:0, 0:4, 1:0)
Branky: 13. Kotrla (Kasalý, Jasečko), 18. Bárta (Štěpán, Kocar), 41. Kocar (Bárta, Voříšek) – 25. Barták (Trojan, Zahradník), 29. Zahradník, 32. Kovalský (Sechovec), 37. Matějka (Kesner).
Rozhodčí: J. Pražák – D. Štětina, J. Štětina. Diváci: 390.
Vyloučení: 6:10, navíc Kasalý (JH) 2+2 min. hrubost, Voříšek (JH) a Matějka (MB) 5 min. + do konce utkání.
Využití: 2:2. Poměr střel: 32:33.
Vajgar: Bláha – Kohút, Jasečko, Tržil, Štěpán, Maryška, Popelka, Pekárek – Kocar, Voříšek, Dvořák – Turek, Přibyl, Bárta – Kasalý, Kotrla, Tomšík – Mazanec, Přibyl, Skokan.

Autor: Jan Wirkner