V neděli do J. Hradce přijede Nymburk

Písek byl v utkání jasným favoritem. Hrál doma a navíc mu v tabulce patří třetí příčka hned za největšími favority z Benátek a Chrudimi. Také proto je tento výsledek pro Vajgar lichotivý.

„Bod z Písku je dobrým počinkem, neboť úvod sezony domácí zastihl ve velmi dobré formě Náš tým prokázal morálku a odhodlání bodovat. V samotném závěru jsme byli dokonce mnohem blíž vítězství než domácí,“ konstatoval spokojeně výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák.
Po většinu utkání sice měli písečtí hokejisté zásluhou svých šikovných útočníků tlak, ale velkou oporou jindřichohradeckého mužstva byl gólman Martin Štefl.

„Tým hodně podržel. Hráči měli jistotu, že za nimi stojí kvalitní brankář, a to se pak hraje jinak. Potěšitelné je, že oba naše góly padly po přesilovkách. První vstřelil z klasické výhody Vachulka, druhá padla při dvojnásobné početní výhodě po kombinační akci až do prázdné branky. A nebylo to poprvé, kdy se nám přesilovku podařilo takhle dobře sehrát, což je také pozitivní zjištění,“ zmínil ředitel klubu akci trojice Vachulka, Michal Ištvánik, Dvořák.
Do obrany Vajgaru se poprvé postavil navrátilec z Francie Milan Král a nezklamal. „Je na něm znát určitá nerozehranost, udělal nějaké chyby v rozehrávce, ale až potrénuje, bude patřit mezi čtyři nejlepší beky,“ domnívá se.

V neděli přijede k dalšímu utkání do J. Hradce tým Nymburka a domácí mají zálusk na výhru. „Chceme potvrdit vzestup formy. Nymburk je ale nevyzpytatelný soupeř, který dokáže jednou vysoko vyhrát a podruhé zas vyhořet. A je jedno, jestli hraje doma či venku. Musíme si na něj dát pozor a pořádně se připravit,“ doplnil Dvořák.