Jindřichohradečtí hokejisté řeší potíže s gólmany

Už situace před duelem nevěstila nic dobrého. Vajgar totiž musel na poslední chvíli řešit velký problém s gólmany.
„Chytat měl Martin Štefl ze Sparty, ale půl hodiny před odjezdem do Benátek poslal zprávu, že má virózu a žaludeční potíže. Do branky tedy šel junior Melišík a narychlo jsme zalarmovali dorostence Krásného,“ vysvětlil výkonný ředitel Vajgaru František Dvořák. „Ke všemu zlému se v 25. minutě Melišík vážně zranil na noze a mezi tři tyče musel nerozchytaný Krásný. Ale tím vůbec nechci říci, že vysoká porážka je dílem brankářů a omlouvat tak hrůzostrašný výsledek.“

Pravdou je, že Benátky jsou momentálně svými podmínkami pro lední hokej úplně jinde než jindřichohradecký klub, nicméně debakl, který Jihočeši utrpěli, je až příliš vysoký. „Během druhé třetiny jsme inkasovali několik slepených gólů, čímž morálka mužstva úplně spadla. V závěrečném dějství se pak hráči ale přece jen trochu semkli a nedopustili, abychom odjeli s ještě vyšší nadílkou,“ poznamenal Dvořák.
Hokejisté mají nyní týden na to, aby neúspěch vymazali ze svých hlav a soustředili se na sobotní duel v Milevsku. Vedení klubu zase musí vyřešit post gólmana. „Zatím nevíme, jak na tom Melišík je, v pondělí teprve šel na větší vyšetření. V ideálním případě bude mimo hru dva týny, spíše daleko víc. Ale samozřejmě to budeme muset řešit a poohlédnout se po brankáři, který bude stabilně k dispozici,“ naznačil Dvořák.