Hokejový krajský přebor je v polovině základní části. V sobotu přijede Veselí (17)

Čelo tabulky je nyní ale nesmírně vyrovnané. Posuďte sami: 1. V. Radouň 15 bodů, 2. Božetice 15, 3. David servis 14, 4. Soběslav 14, 5. Veselí 14, 6. Č. Krumlov 12.

Úvod duelu s krumlovským Slavojem byl pro domácí šokující. Už po šesti minutách totiž prohrávali 0:2. „Musím přiznat, že nás soupeř aktivním začátkem trochu zaskočil. Postupně jsme se však probrali a ještě do konce první části hry se nám podařilo skóre otočit,“ poznamenal sportovní manažer klubu Zdeněk Jedlinski.

Ačkoliv trenéři své svěřence o přestávce nabádali k aktivní hře hned od počátku druhé třetiny, byl to opět Český Krumlov, který využil několika zbytečně vyloučených hokejistů Radouně a během čtyř minut znovu převrátil stav na svou stranu – 3:4.
„Zbytek duelu se sice většinou odehrával před hostující brankou, ovšem z našeho tlaku nepřišlo ani vyrovnání. Tým se snažil, bojovnost nelze hráčům upřít, ale chyběla finální přihrávka a zklamala nás i koncovka,“ konstatoval.

Zbytečná porážka mrzí o to víc, že při porážkách nejbližších soupeřů v tabulce mohla Velká Radouň ostatním pronásledovatelům bodově mírně odskočit.
I přesto v klubu po polovině základní části vládne spokojenost. „Vůbec jsme nečekali, že bychom mohli být první. Naším cílem bylo okupovat umístění kolem šestého místa, které by bez zbytečných nervů zajišťovalo účast v play off,“ tvrdí Jedlinski.

Neztrácet doma

Na druhou stranu dodává, že mužstvo nesmí v žádném případě podlehnout uspokojení. „Jsme teprve v půlce, soutěž je obrovsky vyrovnaná, a tak může být na jejím konci všechno úplně jinak. Musíme nadále zůstat pokorní, jít zápas od zápasu a zbytečně neztrácet body především doma,“ varuje manažer.
Druhou část soutěže odstartuje Velká Radouň tuto sobotu od 17 hodin opět před vlastními příznivci na jindřichohradeckém zimním stadionu. Jejím soupeřem bude Veselí nad Lužnicí.
„Měli bychom na ně vlétnout a pokusit se co nejdříve získat náskok. V několika posledních zápasech jsme vždy umožnili soupeřům jít do vedení a pak jsme museli dotahovat, což stojí mnoho fyzických i psychických sil. A jak ukázalo střetnutí s Českým Krumlovem, ne vždy se to podaří,“ je si vědom radouňský manažer Jedlinski.
Tým bude v důležitém utkání postrádat gólmana Horala, který se teprve dozví, zda jeho poškozené kolenní vazy čeká operace, a také útočníka Mihulku, který má podobný problém, ale během dvou týdnů by mohl být k dispozici.

HC Velká Radouň – Slavoj Český Krumlov 3:4 (3:2, 0:2, 0:0)

Branky: Stach, Martínek, Průša. V. Radouň: Houska – Křivánek, Kolář, Beran, Reisner, Blažek, Lapka – Martínek, Kinter, Stach – Gurka, Hauser, Kalvas – Fertál, Beránek, Průša.