Napadlo vás někdy, že budete hrát hokej až do svých čtyřiceti let?
Určitě ne.

Přemýšlel jste o tom, kdy tak budete s vrcholovým sportem končit?
Když jsem začínal ve dvaceti letech ještě na starém zimáku v áčku Motoru, tak tam byli kluci, kteří končili ve třiceti letech. Třeba Arpád Györi. V té době to bylo normální.

Jste v závěrečné fázi své kariéry. Potěšilo vás, že ji po vynucené anabázi v Hradci Králové můžete strávit zase doma v Budějovicích?
Samozřejmě. Jsem za to rád a doufám, že sezonu zakončíme nějakým pořádným úspěchem.

První ligu jste nehrál opravdu dlouhé roky. Jak vás zatím oslovila svou kvalitou?
Hraje se v ní dost bruslivý hokej. Hlavně náš herní projev je hodně aktivní. Někteří soupeři jsou vyspělejší a v jejich hře se projevuje i nějaká taktika. Zbytek je v tomto směru slabší. Bruslit a srážet se ale umí všichni. Jednoduché to rozhodně není.

V posledních dvou zápasech jste prohráli v Havířově a doma s Ústím jste sice zvítězili, ale po výkonu, ze kterého nebyl trenér Prospal úplně nadšený. Čím si vysvětlujete tento drobný výkonnostní výkyv?
Tak, jak jsme v Havířově končili a odehráli posledních nějakých pětadvacet minut, tak jsme začali s Ústím. Hráli jsme dobře, jenže zase jenom dvacet minut, což je v zápase málo. V Havířově nám bohužel nevyšel začátek. S Ústím to od druhé třetiny také nebylo ono, i když šance jsme si pořád vytvářeli a byly docela vyložené. Mohli jsme zápas dohrát ve větším klidu. Bohužel jsme ale góly nedali, a proto bylo Ústí pořád ve hře.

Dal jste svůj první gól v sezoně. Bylo už čekání na premiérovou branku trochu nepříjemné?
Předtím jsem měl spíše nějaké střely, ale větších šancí tam moc nebylo. Teď jsem dal gól z dorážky, ale i ten se počítá. Mohl jsem přidat i další. Roman Přikryl mi to v přesilovce třikrát krásně předložil a mohl jsem dát čtyři góly. Takhle z toho byl bohužel jen jeden. Ale zaplaťpánbůh za něj.

Vy jste ale dával gól hned v prvním utkání sezony s Benátkami nad Jizerou, když jste očividně tečoval střelu Žigy Pavlina. Rozhodčí to však nepostřehli. Bylo vám hloupé se jít o gól sám přihlásit?
Za stavu 5:1 mi přišlo divné, abych jezdil někam za rozhodčími, že jsem dal gól já. To v sobě nemám.

Čeká vás zápas v Třebíči. Kdy jste byl naposledy na tomto stadionu?
To bylo v postupové sezoně 2004 - 2005.

Co se od tohoto zápasu dá očekávat?
Jedeme vyhrát. Hlavně musíme začít tak, jako začínáme zápasy doma, kde nám první třetiny vycházejí. Venku až na utkání v Přerově máme začátky bídné. Od toho se potom odvíjí i ráz celého duelu.