Z marodky, na které bylo šest útočníků, se vrátil alespoň jeden z nich Miloslav Čermák. Ve čtvrtém útoku vyzkoušeli trenéři juniora Slobodu, do branky se opět postavil Kváča.

Zřejmě pod vlivem dvou posledních porážek vstoupili hosté do utkání hodně rozpačitě a už po dvou minutách prohrávali. Soupeř je vyšachoval a Mical neměl problém překonat Kváču.

Inkasovaná branka Jihočechy vyburcovala. Kapitán Květoň záhy nastřelil tyč a Vlček najížděl sám na gólmana Petráska, leč neuspěl. K podobné situaci došlo i na druhé straně po chybě Pavlina. Kváča však zlikvidoval jak nájezd Kubinčáka, tak i dorážku Divíška. Do kabin tak šli poprvé hosté z jednogólovým mankem.

Bouřka v kabině zřejmě pomohla, protože do druhé třetiny vyjelo v modrých dresech úplně jiné mužstvo. Aktivnější a důraznější. V polovině to také přišlo. Vladimír Škoda dal během pouhé minuty a čtyř vteřin dva góly a otočil skóre. Nejprve dorazil kotouč po nájezdu Fronka a poté se prosadil po přihrávce Pavlina.

Hosté byli najednou na koni a ve 33. min. vedli už o dva góly. Po akci Žovince zaznamenal svůj premiérový gól v prvním týmu junior Doktor. Dvoubrankový náskok vnesl na českobudějovické hokejky klid a na začátku třetí třetiny přišel i čtvrtý gól. V přesilovce propálil Petráska bombou od modré Vráblík.

Osm minut před koncem ještě svitla Mostu jiskřička naděje. Černého střelu Kváča jen vyrazil a Micla dorážkou snížil na 2:4. Domácí v závěru zkusili power play, ale do prázdné branky pečetil výhru Motoru Babka.

Branky a nahrávky: 3. Mical (J. Šimeček, R. Veselý), 53. Mical (K. Černý, J. Šimeček) – 28. Škoda (Fronk), 29. Škoda, 33. Doktor (Žovinec, Sloboda), 44. Vráblík (Fillman, Hřebejk), 60. Babka (Heřman, Suchánek). Vyloučení: 5:2 (navíc dom. Mical a host. Mazanec 5 + do konce), využití: 0:1. Rozhodčí: Würtherle – Krátký, Svobodová.