Máte za sebou svůj první mistrovský zápas za ČEZ Motor. Jaký byl?
Vyhráli jsme, takže dobrý, ne?

Začátek zápasu ale nevypadal, že to bude až tak dobré.
Nemyslím si, že bychom měli až tak hrozný začátek. Dostali jsme sice gól, ale naše hra nebyla úplně děsivá. Pod kontrolou jsme to neměli, ale zase to nebyl úplný propadák.

V závěru druhé třetiny se vám podařilo vyrovnat, ale soupeř šel znovu bleskově do vedení. Byla tam chvilková ztráta koncentrace?
To si nemyslím. Spíše to byla taková nešťastná souhra náhod. Já jsem tu situaci neviděl, takže nemohu úplně přesně soudit. Ale podle mého to nebyla nějaká ztráta koncentrace. To se v hokeji prostě stává.

Co vám trenéři vlili do žil o přestávce před poslední třetinou, že jste ji zvládli tak brilantně a vyhráli ji 4:0?
Nic významného v kabině neproběhlo. Samozřejmě jsme si řekli, že zápas chceme vyhrát. Mezi sebou jsme se hlavně uklidnili a povzbudili. Víme, že náš tým sílu má a máme hráče, kteří umí dát gól. Šlo jen o to uklidnit se a nepanikařit.

Jak se hrálo vám osobně při premiéře za Motor?
Čekání už bylo docela dlouhé. Začínal jsem být trochu netrpělivý, ale zároveň natěšený. Měl jsem velkou chuť a motivaci. Bylo znát, že jsem měl skoro měsíc herní pauzu. Byly tam situace, které bych podruhé řešil úplně jinak. Doufám, že ještě šanci dostanu a můj výkon bude o něco lepší.

Ve druhé třetině jste nastřelil tyč. Byla velká smůla, že kotouč neskončil v brance?
Viděl jsem, že mi najíždí Roky Pajič, ale protihráč mi poklekem zavřel možnost mu přihrát. Proto jsem vystřelil gólmanovi na lapačku. Puk mu o ni škrtl a pak už jsem jenom slyšel, jak zazvonil o tyčku. Zamrzelo to, ale zase nebudu mít až takový příspěvek do kasy (úsměv).

V utkání jste celkově střílel docela často.
Překvapivě jsem se do střeleckých příležitostí docela dostával. Měl jsem takové čtyři solidní příležitosti. Jednou vedle, jednou nad, jednou jsem trefil protihráče a jedna tyč. Trošku to také souvisí s tím, že jsem dlouho nehrál. S větší herní praxí bych možná mířil lépe.

Zmínil jste příspěvek do týmové pokladničky. Sazebník na první mistrovský zápas určitě myslí.
Samozřejmě. První start je tam. K tomu ještě rozhovor do novin. Děkuji moc (smích).

Trenéři pravidelně točili sedm obránců. Není trošku problém, že hrajete při každém střídání s jiným partnerem?
Pro mě osobně ne, ale někomu to třeba nesvědčí. Jsem hlavně rád, že jsem mohl konečně nastoupit. Jenom trénovat a nedostat se do zápasu není ideální.