Motor odehrál utkání s Plzní ve Strakonicích v rámci oslav 650 let založení města. Nápad s přesunem zápasu vyšel. Strakonický stadion praskal ve švech a jeho oficiální kapacita 2500 diváků byla určitě naplněna. Další už pořadatelé do ochozů nevpouštěli.

Motor potvrzoval, že jeho forma jde směrem ke startu WSM ligy nahoru. Extraligová Plzeň sice nepřivezla kompletní kádr, to však nijak nesnižuje velmi dobrý výkon Jihočechů. Ti měli navrch prakticky po celý zápas a nakonec soupeře vyprovodili s pořádným výpraskem.

„Byl to pro nás povedený zápas. Zejména díky využitým přesilovkám,“ chválil si i trenér Antonín Stavjaňa. „Využili jsme domácí atmosféru. I když jsme to nečekali, tak jsme hráli skutečně jako doma,“ ocenil zkušený kouč strakonické fanoušky. „Plzeň tomuto tlaku trochu podlehla. Byly tam oboustranně nějaké fauly, ale my jsme z přesilovek dokázali vytěžit šestigólový výsledek,“ neskrýval kouč značnou spokojenost.

Atmosféra byla na strakonickém stadionu skutečně výborná. Antonín Stavjaňa na něm byl vůbec poprvé v životě. „Pěkný zimáček a parádní atmosféra. Když se takovýhle stadionek zaplní, tak to opravdu hučí,“ usměje se.

Když pomineme jasnou výhru nad korejským národním týmem, tak odehrál Motor nejlepší utkání letošní přípravy. „Bylo to díky tomu, že jsme proměnili šance. Ani v jiných utkáních jsme opticky nevypadali špatně, ale příležitosti jsme nevyužili. Dneska nám to naopak sedlo.“

Pět gólů z přesilovek, to je skutečně pořádná výtěžnost. Je znát, že se mužstvo na tréninku na tuto klíčovou herní variantu zaměřuje. „Přesilovkám se věnujeme. Jenom někdy to ale sedne jako dnes. Jindy taková využitelnost není. Na přesilovky jsme tentokrát měli svůj den a je vidět, že máme pro tyto situace šikovné a technické hráče,“ libuje si.

S týmem už se nepřipravuje zkušený obránce Petr Gřegořek, jenž se po dvouleté odmlce pokoušel vrátit do profesionálního hokeje. Po hokejové stránce vypadal mistr světa z roku 2010 velice dobře, fyzicky také vše zvládal na jedničku. Proti ale byla bolavá záda. „Ty problémy se mu vracely opakovaně. Nemohl pravidelně trénovat a hrát. Jeho potěšení z hokeje kvůli těmto výpadkům také nebylo takové. Proto se rozhodl, že do toho nepůjde,“ konstatuje trenér.

Ve hře byla i varianta, že by Gřegořek působil v některém z jihočeských druholigových klubů a v případě potřeby se vrátil do Motoru. „Petr si tuhle cestu nevybral. K Budějovicím má vztah a chtěl hrát na určité úrovni. Pokusil se o to, ale ze zdravotních důvodů se mu návrat bohužel nepodařil. Přesto klobouk dolů před ním. Na svůj věk dokázal, že se drží po kondiční i hokejové stránce,“ potvrdil Antonín Stavjaňa definitivní konec kariéry zkušeného obránce.