Oproti vítězné sestavě ze sobotního vítězného šlágru na Slavii udělali domácí trenéři jedinou změnu. Do centru prvního útoku se vrátil omilostněný Pajič, takže místo na soupisce tentokrát nezbylo na Přibyla.

V úvodní třetině sice početná divácká kulisa žádný gól neviděla, přesto sledovala rušný a vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. V 6. min. předvedl hodně aktivní první útok domácích líbivou kombinační akci, na jejímž konci mířil Kuchejda do břevna Soukupovy klece. Po gólu volaly také šance Pajiče a Nouzy.

Ale velké příležitosti měli i hosté. Tenkrát mířil při nájezdu z úhlu na Gábovu branku vedle a Mertovo sólo vychytal gólman Motoru. Krátce před první sirénou zkušený Tenkrát nastřelil tyč odkryté klece.

Po změně stran se vděční fanoušci dočkali. Po pouhých sedmadvaceti vteřinách si Pajič zkušeně položil gólmana Soukupa a otevřel skóre. Poté přišly velké chvíle třetího domácího útoku. Nejprve vyhrál Rob vhazování, posunul kotouč Žálčíkovi, jenž pohotově přehodil Soukupův beton. V polovině zápasu to byl znovu Žálčík, který dostal od Švihálka přihrávku mezi kruhy a báječným švihem do horního růžku rozjásal diváky potřetí.

Tříbrankové vedení, to bylo přesně to, co Motor potřeboval. Severočeši byli najednou jako kouzla zbavení a na ledě bylo pouze jedno mužstvo. To v modrých dresech s velkým M na hrudi.

Pohodu Jihočechů nejlépe dokumentoval čtvrtý gól, při kterém našel Švihálek svou přihrávkou Straku tak, že kapitánovi týmu stačilo pouze nastavit hokejku. „Tohle je Motor," znělo právem zaplněným hledištěm.

Na začátku třetí třetiny se trefili také hosté. Jejich radost ale netrvala dlouho, protože Skočovský mířil do posunuté Gábovy branky a gól tak nemohl být uznán.

To na druhé straně platil. Nádherně se trefil znovu Straka a stadionem zněla Pátá. Pak už byl prostor na mexické vlny a další podobné radost v hledišti. Oslavy ještě umocnil krásný šestý gól Tomáše Nouzy.

V závěru se přece jen dočkali také hosté a upravili na konečných 6:2. Pozorného Gábu připravil o čisté konto dvěma góly Tůma.

Branky a nahrávky: 21. Pajič (Kuchejda, Babka), 25. Žálčík (Rob), 28. Žálčík (Švihálek, Rob), 38. Jos. Straka (Švihálek, Rob), 44. Jos. Straka (Vráblík), 53. Nouza (Suchánek) – 55. Tůma (Kubica, Merta), 58. Tůma (Kubica). Vyloučení: 3:1, využití: 1:1. Rozhodčí: Dědek – Polák, Rampír. Diváci: 6341.
ČEZ Motor: Gába – Mucha, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Zíb, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Pajič, Babka – Nouza, Jos. Straka, Heřman – Žálčík, Rob, Švihálek – Guman, Škoda, Prokeš. Trenéři Rosol a Bělohlav.

Hlasy trenérů – Radek Bělohlav (Motor): „Odehráli jsme špatně první třetinu, ve které nás soupeř přestřílel a jen díky brankáři Gábovi jsme udrželi čisté konto. Nástup do druhé třetiny jsme měli úplně jiný a rozhodli jsme o našem vítězství."

Tomáš Mareš (Ústí n. Lab.): „Výsledek plně neodpovídá tomu, co se na ledě odehrávalo. Především v první třetině jsme měli více šancí než soupeř. Rozhodla druhé třetina, ve které jsme udělali hloupé chyby, které tak silný tým, jakým Motor je, dokáže potrestat."