V tabulce se tak Jihočeši na druhém místě dotáhli na vedoucí Vary, se kterými mají stejný počet 49 bodů a v čele nejsou jenom kvůli horšímu skóre. První polovinu základní části uzavřou v sobotu v Přerově (17) a poté je bude čekat série tří duelů na domácím ledě.

Hokej pod Černou věží táhne. Budvar aréna byla potřetí za sebou vyprodána. Když byla zaplněna maximální kapacita hlediště na duely s týmy ze spodní poloviny tabulky Vsetínem a Ústím nad Labem, nebylo to na šlágr s Kladnem až takové překvapení. Přesto třikrát za sebou vyprodat stadion v základní části druhé nejvyšší soutěže, to je každopádně unikát.

Početní fanoušci viděli poctivý výkon svého týmu a tři body zasloužené především za mimořádnou produktivitu, pozornou defenzivu a výborný výkon gólmana Kváči. Kladno totiž herně horší nebylo a na střely na branku vyhrálo 26:12. Už dlouho se někomu nepodařilo Motor v jeho domovském stánku přestřílet takovým poměrem.

„Objektivně musím říct, že Kladno hrálo výborně,“ uznal i asistent trenéra Motoru Jelínka Luboš Rob starší. „Tentokrát jsme vytěžili z minima maximum. Představovali jsme si, že zápas odehrajeme jinak. Soupeř potvrdil své postavení v tabulce a velmi dobrou výkonnost,“ ocenil jeden z domácích lodivodů výkon hostujícího celku. „Na druhou stranu musím říct, že jsme v tomto týdnu uhráli šest bodů proti prvním dvěma celkům tabulky a hrozně si toho vážíme.“

Kladenský trenér Miloslav Hořava hodnotil i přes porážku pozitivně. „Udělali jsme chyby, které domácí dokázali potrestat. Ale jinak to bylo výborné utkání a moc se mi líbilo,“ stručně se vyjádřil k zápasu.

Bez ohledu na průběh utkání jsou tři body pro Jihočechy skutečně velice cenné. Za celou první polovinu soutěže nenašli na domácím ledě ani jednou přemožitele a potěšitelné jsou také stále se lepšící výkony gólmana Petr Kváči.