Domácí vsadili na vítěznou sestavu z úterního zápasu duelu, pouze v brance nahradil Strmeně Kváča. Mimo hru nadále zůstávají zranění útočníci Heřman, Čermák a Bradley.

Jihočeši vstoupili do zápasu nejhorší letošní třetinou na domácím ledě a prohráli ji 0:2. Z hráčů s velkým M na prsou jako by byla cítit únava z úterního duelu s Havířovem.

Motor tentokrát propásl úvod zápasu a už ve 3. min. inkasoval, když Šik šikovně tečoval Gasparovu střelu. Gólové šance na vyrovnání pak měli Gilbert i Dančišin, ale skóre se měnilo v 10. min. na druhé straně. Kváča neudržel po Zadražilově střele kotouč a ve skrumáži ho dotlačil do jeho sítě Válek. A navíc ještě záhy pomohla českobudějovickému gólmanovi tyč…

„Hosté hrají aktivně, jsou nepříjemní a silní na kotouči. Dvakrát dokázali naše chyby potrestat. My jsme naopak nedokázali využít přesilovku,“ konstatoval po první třetině útočník Motoru Martin Heřman, kterého do hry stále ještě nepustilo zranění. „V kabině teď určitě bude bouřka a na led přijde úplně jiný tým,“ nepřestával věřit.

Jenže ani po změně se Prospalově družině nedařilo nahodit motory. Nepomohla ani přesilovka, kterou domácí celek sehrál katastrofálně. Pavlinova střela poté zacinkala na tyč, ale Dvořák v brance soupeře stále odolával.
Naopak hosté mohli přidat i třetí gól. Šance Voženílka a Poura po něm doslova volaly.

Jenže Motor nakonec přece jen zabral a srovnal v průběhu pouhých patnácti vteřin. Nejprve se před brankou dokázal prosadit i s tečí hostujícího gólmana Gilbert a poté báječně vymetl horní růžek jeho klece Šimánek. To ale ještě nebylo všechno. O další půlminutku později dotáhl obrat v přesilovce Endál. Netrvalo to ani minutu a rázem byl stav 3:2!

„Chvilku to ještě trvalo, ale začali jsme soupeře přebruslovat. Je znát, že fyzicky jsme na to dobře. Hosté začali dělat chyby a my je trestáme,“ chválil si po druhé třetině Heřman. „Ve třetí třetině bychom si to měli pohlídat a přidat ještě nějaké góly,“ dodal.

Do třetí třetiny vstoupil Motor tlakem, který podpořily dvě přesilové hry. Šimánkova střela se ještě otřela o brankovou konstrukci, ale deset minut před koncem prokázal své šikovné ruce Doležal a zvýšil už na 4:2.

Jenže stačila chvilka nepozornosti, Pour se řítil sám na Kváču a najednou to bylo zase jen o gól. O tom, že Jihočeši letos poprvé nebudou brát doma tři body, rozhodlo vyloučení Doležala a vyrovnávací gól Kvasničky.
Prodloužení branku nepřineslo, v samostatných nájezdech rozhodl hostující Korkiakoski.

Branky a nahrávky: 32. Gilbert (Pýcha, Pavlin), 33. Šimánek (Kachyňa, Kváča), 33. Endál (M. Novák, Kutlák), 50. Zd. Doležal (Gilbert) - 3. Šik (Gaspar, Flinn), 10. Válek (Zadražil), 52. Pour (Flynn), 58. Kvasnička (Kloz, Voženílek), rozh. náj. Korkiakoski. Vyloučení: 7:7 (navíc dom. Plášil 10 min.), využití: 1:2. Rozhodčí: J. Doležal, Valenta - Polonyi, Kreuzer. Diváci: 5023.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Endál, Gilbert, M. Novák – Zd. Doležal, Přikryl, Šimánek - Babka, Dančišin, Beránek - Vaculík, Hrubec, Kachyňa - J. Doktor. Trenéři Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor ČB): "Když jsi hloupý a nedisciplinovaný, tak nemůžeš vyhrát. Věděli jsme, že Litoměřice mají mladé a šikovné kluky, kteří umí proměňovat šance. Mrzí mě konec zápasu, kdy jsme soupeři vlastní nedisciplinovaností nabídli vyrovnání. Soupeř vyhrál zaslouženě, protože dokázal využít přesilovku a pak dát góly v nájezdech. Naše fauly se opakují každý zápas a zkušeným hráčům snížím ice time. To je první opatření, které udělám. Nájezdy trénujeme, ale v zápase se pak ukáže velikost hráče, jestli ho dokáže proměnit před plnou halou."

Daniel Tvrzník (Litoměřice): "Domácí byli po celý zápas aktivnější. Nám chybělo šest klíčových hráčů, ale s deseti juniory jsme to zvládli. Vedli jsme 2:0, ale pak přišel kritický moment a soupeř nám zápas otočil. V závěru jsme využili nedisciplinovanost Motoru."