Do branky Motoru se vrátil Čiliak, který měl proti svému bývalému klubu mimořádnou motivaci. Mimo hru jsou naopak zranění útočníci Gilbert s Holcem. V domácí brance dostal možná trochu překvapivě přednost před Vejmelkou Klimeš.

Jihočeši nastoupili po devítidenní pauze, Kometa hrála teprve svůj druhý zápas sezony, takže ani nebylo divu, že začátek utkání přinesl řadu nepřesností. A atmosféře zápasu nepomohlo ani prázdné hlediště.

Rychleji se srovnal Motor a v 8. min. šel do vedení. Po tvrdé střele Prokeše prokázal pohotovost a důraz v předbrankovém prostoru přesnou dorážkou Beránek. Byl to gól zasloužený, protože hosté byli aktivnější a díky nezměrné obětavosti zvládli i přesilovku soupeře při vyloučení Karabáčka.

V 15. min. bylo ale přece jen vyrovnáno. Klepiš zavezl kotouč do útočného pásma, posunul ho Schneiderovi, který obelstil obranu hostí i s Čiliakem a bekhendem dával do už odkryté klece.

Také po změně stran byli o něco aktivnější velmi dobře bruslící hosté. Vynutili si přesilovku, ale do nějakých větších příležitostí se nedostávali.

Jenže pak přidala zase Kometa, zmáčkla Motor v jeho pásmu a trenér Prospal si raději vzal v polovině zápasu oddechový čas. Ale v době sílícího tlaku domácího celku Jihočeši ujeli a Christov je dorážkou podruhé v utkání poslal do vedení.

Za pouhou minutu a čtvrt bylo ještě veseleji. Karabáček zachytil špatnou rozehrávku soupeře a z prostoru mezi kruhy zamířil zcela přesně – 1:3.

Krátce před druhou sirénou se ale Brno vrátilo do zápasu, když si v přesilovce srazil kotouč do vlastní sítě Pýcha. Gól byl připsán Holíkovi.

Závěrečné dějství už mělo poměrně jednoznačný scénář. Kometa se tlačila za vyrovnáním, Motor se soustředil především na obranu a Čiliak v brance se chtěl proti svým bývalým spoluhráčům vytáhnout, což se mu také dařilo. Působil velice jistým dojmem.

K souvislému tlaku se však brněnský celek nedostával a případné střely z větší vzdálenosti si s přehledem vychutnával českobudějovický gólman.

Tříbodová výhra však hostím nakonec přece jen proklouzla mezi prsty. Necelé čtyři minuty před koncem zaváhal v rozehrávce Allen a Horký z jasné pozice překonal Čiliaka.

Závěr základní hrací doby se tak dohrál naprosto v klidu a muselo se tak prodlužovat. Nastavená pětiminutovka byla hodně divoká, ale branku nepřinesla.

V samostatných nájezdech byli úspěšní pouze domácí hráči Schneider a Klepiš a bod navíc bralo Brno.

Branky a nahrávky: 15. Schneider (Klepiš, Vincour), 39. P. Holík (Mueller, Freibergs), 57. Horký (P. Holík), rozhodující nájezd Schneider – 8. Beránek (Prokeš, Plášil), 32. Christov (Suchánek, Karabáček), 32. Karabáček (Venkrbec). Vyloučení: 4:3, využití: 1:0. Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl. Diváci: 0.

Kometa: Klimeš – O. Němec, Fribergs, Zbořil, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Barteis – Mueller, P. Holík, Zaťovič – Schneider, Klepiš, Vincour – L. Horký, Rákos, Valský – Kunc, Střondala, K. Plášek ml. Trenéři L. Zábranský st., Pokorný a Bělohlav.

Madeta Motor: Čiliak – Plášil, Pýcha, Allen, Vydarený, Slováček, Suchánek – Beránek, Prokeš, Jonák – Karabáček, Venkrbec, Christov – Zd. Doležal, R. Přikryl, D. Voženílek – Indrák, A. Raška, M. Novák. Trenéři Prospal a Totter.