V domácí brance se po delší době představil Čiliak a svou extraligovou premiéru absolvoval osmnáctiletý juniorský reprezentant Pavel Novák. Po dlouhé pauze naskočil jako třináctý útočník Holec a mužstvo už znovu po dvouzápasové zdravotní přestávce opět vedl hlavní trenér Václav Prospal. V sestavě hostí nechyběl Jihočech Vopelka, jenž se zapsal i do střelecké listiny.

Jihočeši do utkání vstoupili velice slušně. Nebyl to sice nějaký drtivý tlak, ale drželi se na kotouči a šance Vydareného doslova volala po gólu. Osmělovali se však i hosté: Fořt orazítkoval tyč Čiliakovy branky.

V 9. min. šel Motor do vedení. Prokeš vybojoval kotouč, našlápl a výstavní bombou vymetl horní růžek Kašíkovy svatyně.

Ve 14. min. to bylo už 2:0. Ze skrumáže před brankou se vyšoural kotouč přímo proti obránci Suchánkovi a jeho dělovka doslova trhala síť.

„Asi si nevybavím jiný zápas, ve kterém bychom měli tak navrch a soupeře tak výrazně přehrávali. Vedeme naprosto zaslouženě. Hostím jsme zatím kromě pár závarů nic nepovolili. Zlín je pasivní a prakticky neškodný. Pokud udržíme tohle tempo, tak bychom měli vyhrát,“ glosoval úvodní třetinu útočník Motoru Matouš Venkrbec, kterého bohužel nepouští do hry zraněné rameno.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Jihočeši byli aktivnější a nutili soupeře k faulům. Ze tří mizerně odehraných přesilovek v řadě však domácí celek vytěžil jen tyč nastřelenou Plášilem. Berani poté přece jen přidali, ale v koncovce byli naštěstí zcela jaloví. Nic světoborného nepředvedli ani při své první přesilovce v utkání. Krátce před druhou sirénou nastřelil Suhrada brankovou konstrukci, skóre se však neměnilo. Na střely na branku vedli domácí po dvou třetinách 31:14.

„Byla velká škoda, že jsme nevyužili tři přesilovky. To byl důležitý moment. Mohli jsme soupeře zlomit a odskočit mu. Přesilové hry nám ale poslední dobou moc nejdou. Hosté měli ve druhé třetině také tři gólovky a byli už o něco nebezpečnější. Pořád ale platí, že pokud neuděláme chyby, tak nás nepřehrají. Ani v této třetině jsme nebyli horším týmem. Jsme lepší a porazit se můžeme jenom sami,“ zhodnotil druhou třetinu Venkrbec.

Jenže stalo se přesně to, co zraněný centr nechtěl. Christov udělal zcela o zbytečný faul a krátce po skončení přesilovky vyrovnal dorážkou exjihočech Vopelka.

S domácím celkem inkasovaná branka jako už tradičně zacloumala a jejich aktivita byla ta tam. Zlín lepší nebyl, ale hrálo se stále více před Čiliakem.

Tři a půl minuty před koncem však ujel Doležal, Kašík sice jeho střelu ztlumil, ale cestě kotouče do branky nezabránil – 3:1. Tím bylo definitivně rozhodnuto, soupeř na zvrat nemohl ani pomyslet.

Branky a nahrávky: 11. Prokeš, 14. Suchánek, 57. Zd. Doležal (Pýcha) – 44. Vopelka (Ferenc, Kubiš). Vyloučení: 2:3, bez využití. Rozhodčí: Jeřábek, Lacina – J. Frodl, Komárek. Bez diváků.

Motor: Čiliak – Allen, Pýcha, Suchánek, Slováček, Plášil, Vydarený – Zd. Doležal, D. Voženílek, Forman – P. Novák, R. Přikryl, M. Beránek – Jonák, Prokeš, Christov – Karabáček, Toman, M. Novák, od 29. navíc Holec. Trenéři Prospal a Totter.

Zlín: Kašík – Řezníček, Gazda, Žižka, Ferenc, M. Novotný, Nosek, Suhrada – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš, Fořt, Vopelka – Okál, Honejsek, Šlahař – Ondráček, P. Sedláček, Karafiát. Trenéři Svoboda a Mart. Hamrlík.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): „Bylo důležité, že jsme z první třetiny vytěžili dvougólové vedení, protože soupeř měl také dobré příležitosti. Nedařily se nám přesilovky, ale podržel nás gólman Čiliak. V závěrečné třetině nám pomohl třetí gól a jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce."

Martin Hamrlík (Zlín): "Neodehráli jsme vůbec špatně prvních deset minut, ale dostali jsme dva slepené góly, které výrazně pomohly domácím. V tak důležitém utkání to pro soupeře byla velká výhoda. Motor podržel gólman Čiliak. Domácí vyhráli zaslouženě."