Jihočeši sice chtěli postavit sestavu, se kterou vstoupí do play off, ale marodka jim překazila plány. Mimo jsou totiž hned tři útočníci Pajič, Květoň a Nejezchleb, obránce Pavlin je navíc se slovinskou reprezentací na olympiádě. Hosté se tak alespoň mohli spolehnout na podporu dobrých čtyř stovek fanoušků, kteří se za svým týmem vypravili převážně speciálně vypraveným vlakem.

Úvod zápasu patřil dle očekávání Energii. Kváča v brance hostí musel krýt těžké střely Stloukala i Kverky a ustál rovněž nápor soupeře při první přesilové hře zápasu. Další velkou šanci měl ve vlastním oslabení exbudějovický obránce Sičák. Naštěstí mířil vedle, čímž byl počáteční nápor domácích u konce.

Pak přišly velké chvíle Motoru. Dostálek v početní výhodě sám před Novotným ještě neuspěl, ale ve 14. min. F. Novák zachytil domácí rozehrávku, posunul kotouč Robovi, jenž se z první trefil parádně.

O nejtěsnější náskok však hosté přišli ještě do první přestávky během pouhé minuty a pěti vteřin. Dvakrát nedokázali vyhodit puk a soupeř toho pokaždé využil. Nejprve napálil Šenkeřík spojnici a Kverka uklidil nekrytý kotouč do sítě. Krátce poté zastavil Vráblíkovo nedůrazné vyhození Beránek, našel Grígera, jenž už neměl problém poslat Energii poprvé do vedení.      

Do druhého dějství vstoupili výrazně aktivněji Jihočeši, jenže v koncovce byli bohužel bezzubí, a navíc je brzdila zbytečná vyloučení. Domácí hrozili z brejků. Při přečíslení tři na jednoho Kváča naštěstí vychytal Balána. Obrovskou šanci vyrovnat měl dokonce ve vlastním oslabení Nedorost. Novotného však nepřelstil a dorážející Mikyska nastřelil jen tyč.

A tak uhodilo znovu na druhé straně. Krejčího střela od modré zaplula k tyči Kváčovy svatyně.   

To byla voda na karlovarský mlýn. Domácí si pozornou obranou hlídali náskok, a co prošlo, pochytal výborný Novotný. Ve 48. min. navíc usměrnil Kohoutovu střílenou přihrávku počtvrté do Kváčovy sítě Kverka a bylo prakticky po zápase.      

Branky a nahrávky: 18. Kverka (Šenkeřík, Flek), 19. Gríger (Beránek), 35. Krejčí (Tuominen), 48. Kverka (Kohout) – 14. L. Rob ml. (F. Novák). Vyloučení: 4:7, bez využití. Rozhodčí: Veselý, Svoboda – Jílek, Šperl. Diváci: 4618.  

ČEZ Motor: Kváča – Čáp, Kutlák, Kučný, Vráblík, F. Novák, Fillman – Mikyska, L. Rob ml., Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Heřman, Vlček, Jonák – M. Bárta, Galamboš, M. Novák. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.

Hlasy trenérů - Tomáš Mariška (K. Vary): "Hrál se velmi dobrý hokej z obou stran. Sice jsme prohrávali, ale podařilo se nám utkání ještě v první třetině otočit. Jsem rád, že jsme se díky dobrému pohybu vypořádali s agresivní hrou soupeře. Výborný byl Filip Novotný v brance. Chtěl bych poděkovat našim hráčům i fanouškům obou týmů, jakou vytvořili atmosféru."

Marian Jelínek (Motor): "Měli jsme velký problém s rychlými protútoky soupeře. Na začátku byli domácí lepší, přesto se nám podařilo vstřelit gól. Posledních pět minut první třetiny ale bylo z naší strany hodně špatných. Ve druhé třetině jsme měli dost vyloučených, což ovlivnilo naši hru. Výsledek je pro nás až krutý. Již delší dobu nás trápí střelecká impotence. Přestože jsme 1:4 prohráli, tak jsme podali výkon, na kterém se dá stavět. Všechno důležité začne až v play off."