Do domácí branky se opět postavil Kváča a sestava doznala oproti pátečnímu duelu v Pardubicích jen skutečně kosmetických změn. V hostujícím týmu nechyběli jihočeští odchovanci Jank, Diezt a Koblasa. Ze střídačky mužstvo vedl legendární Vladimír Růžička.

Ještě před zápasem převzal domácí celek pohár pro vítěze první Chance ligy. Trofej vyburcovala tým ve žlutých dresech k výbornému výkonu a už v úvodu utkání šel do dvoubrankového vedení.

Ve 4. min. dostal kanadský gólman Chomutova Peters dvě minuty za posunutí branky a přesilovku využil dorážkou Pýchovy střely Karabáček.

O dvě minuty později jemně tečoval tvrdou Přikrylovu střelu Čermák a Prospalova družina vedla rázem 2:0. A to mohl ještě přidat třetí gól dokonce ve vlastním oslabení Dančišin.

Jenže Peters jeho nájezd vychytal a uhodilo naopak na druhé straně. Po vyloučení Kutláka za vyhození kotouče mimo hřiště zužitkoval přesilovku Stránský přesnou střelou po jednoduché kombinaci.

V 16. min. bylo dokonce vyrovnáno. Domácí propadli ve středním pásmu, Sklenářova střela ještě skončila na tyči, ale Klhůvkova dorážka už mířila do sítě.

Poprvé šli do kabin veselejší ale přece jen Jihočeši. Po ostřelování chomutovské branky dloubl kotouč do sítě bekhendem Endál.

„Měli jsme fantastický začátek utkání a vedli jsme 2:0. Jenže místo gólu na 3:0 to najednou bylo 2:2. Ale za aktivitu jsme si třetí gól zasloužili,“ konstatoval po první třetině zraněný útočník Motoru Jiří Šimánek, kterého zdravotní stav stále ještě nepustil do hry.

Na začátku druhého dějství však Motor znovu zaváhal a soupeř zase vyrovnal. Koblasa dotlačil kotouč jen kousíček za brankovou čáru. Hosté byli rázem na koni. Klhůfek mířil ze sóla vedle, na druhé straně se pro změnu Peters blýskl semaforem při šanci Čermáka.

Domácí bojovali. Gilbert nastřelil v přesilovce tyč a v polovině zápasu už to bylo 4:3. Zblízka se prosadil nezdolný bojovník J. Doktor.

Ale radost bohužel opět netrvala dlouho. Domácí znovu zaváhali ve středním pásmu a dvojice Klhůfek – Huml sehrála přečíslení dva na jednoho neomylně.

„Inkasovaný gól na začátku druhé třetiny nás na dlouho dobu vyhodil z tempa. Sice jsme pak dali gól na 4:3, ale byla škoda, že jsme vedení neudrželi déle,“ okomentoval Šimánek druhou část hry.

Závěrečné dějství začalo z obou stran přece jen opatrněji. Ani jeden ze soupeřů především nechtěl udělat chybu. O něco nebezpečnější byli Severočeši, ale Kváča svůj tým podržel.

Motor se proti skutečně hodně poctivě bránícímu soupeři prosazoval jen těžko. Naopak. Když se dostali hosté dopředu, bylo před domácí brankou vždycky horko.

Zápas tak dospěl do prodloužení. To přineslo šance na obou stranách, ale branku žádnou, a tak o důležitém bodu navíc musely rozhodnout nájezdy. Až v sedmé sérii se poprvé trefili hostující Koblasa a domácí Doležal, který poté v osmé rundě rozhodl o výhře Motoru.

Branky a nahrávky: 4. Karabáček (Babka), 6. Čermák (R. Přikryl, J. Doktor), 19. Endál (Pýcha, Gilbert), 32. J. Doktor (Babka), rozh. náj. Zd. Doležal – 13. J. Stránský (Klhůfek, Huml), 16. Klhůfek (L. Kovář, Sklenář), 22. Koblasa, 34. Huml (Klhůfek, Sklenář). Vyloučení: 2:5, využití: 1:1. Rozhodčí: Šír, Svoboda – Lučan, Kis. Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor: Kváča – Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený – Endál, Gilbert, M. Novák – Zd. Doležal, Bradley, Karabáček – J. Doktor, R. Přikryl, Čermák – Babka, Dančišin, Heřman, od 33. navíc Kachyňa. Trenéři Prospal a Totter.

Chomutov: Peters – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Štich, Blaha, Dietz– Koblasa, Vl. Růžička ml., Duda – Sklenář, Huml, Klhůfek – Tomica, Vantuch, J. Stránský – Mat. Svoboda, Gut, Šťovíček. Trenéři: Vl. Růžička st., Martínek a Šťastný.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): „Měli jsme výborný vstup do zápasu a podařilo se nám odskočit. Musíem ale ještě vyladit detaily, které duely na této úrovni rozhodují. Udělali jsme pár chyb, soupeř má šikovné hráče, potrestal je a vrátil se do utkání. Víc šťávy než třetí třetina přineslo prodloužení. Za druhý bod v nájezdech jsme sakra rádi."

Vladimír Růžička st. (Chomutov): „Měli jsme špatný vstup do zápasu, Budějovice nás přehrávaly a daly nám dva góly. Do konce úvodní části se nám podařilo srovnat, druhá třetina byla vyrovnaná. Když ze sedmi nájezdů dáme jeden gól, tak nemůžeme chtít vyhrát."