Do branky hostí se v rámci střídání vrátil Kváča, jenž ve dvou předcházejících semifinálových zápasech ani jednou neinkasoval. Ze sestavy naopak vypadl zraněný útočník Doležal, který tak na marodce doplnil Fillmana se Šimánkem. Nahradil ho Jakub Doktor.

Domácí celek vsadil opět na brankáře Gábu, jenž byl strůjcem úspěchu Valachů ve středečním duelu v Budvar aréně. Kvůli zranění z tréninku ale chyběl klíčový bek Slováček.

Úvodní třetina přinesla především hodně nervozity a řadu i dost podivných vyloučení (poměr dvouminutových trestů byl po prvním dějství 6:6).

Začátek zápasu se nesl z obou stran v opatrnějším duchu, ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu. Jako první se začali probouzet hosté. Karabáček, Pýcha a M. Novák svými střelami pořádně prověřili Gábovu pozornost. Malinkatý kouzelník původem z jihu Čech však potvrzoval výbornou formu.

Hosté sice byli aktivnější, ale nevyužili ani nepříliš dlouhou přesilovku pět na tři, Heřman poté nastřelil jen tyč, takže poprvé šli oba soupeři do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran už to přišlo. Po chybě v domácí rozehrávce zůstal sám před Gábou Bradley a i s patřičnou dávkou štěstí odčaroval jeho kouzlo. Vsetínský brankář sice puk tečoval, ale ten obloukem přelétl za jeho záda.

O chvilku později už to bylo dokonce 0:2. A to dokonce ve vlastním oslabení. Štírek Dančišin jako správná pracovitá včelička vybojoval kotouč, posunul ho Beránkovi a ten našel skulinu mezi Gábovými betony.

Motor byl na koni. Endál orazítkoval břevno a své spoluhráče pak při přesilovce soupeře i dalších šancích podržel bezchybný Kváča.

Vsetín to nevzdával a ve hře ho držely především přesilovky po některých skutečně dost sporných výrocích rozhodčích. Petr Kváča má však mimořádnou fazonu a nechtěl dostat branku ani ve svém třetím semifinálovém utkání.

V závěrečném dějství už Jihočeši nechtěli připustit sebemenší komplikace. I nadále se tlačili před Gábu a soupeře k ničemu nepouštěli. Splnění snu o postupu do baráže se přibližovalo každou minutou. Žádný vsetínský nápor se totiž nekonal. Hosté totiž byli očividně v lepší fyzické i herní kondici, takže bezpečně kontrolovali svůj dvoubrankový náskok.

Drtinova střela se sice otřela o tyč Kváčovy klece, ale to byl skutečně spíše ojedinělá záležitost. Naopak mohl na druhé straně definitivně pojistit výhru Endál, leč své sólo neproměnil.

Tři minuty před koncem domácí střídačka odvolala gólmana, ale Vsetín se gólu nedočkal a skvělý Kváča vychytal svou třetí nulu.

Branky a nahrávky: 24. Bradley (Babka), 26. Beránek (Dančišin). Vyloučení: 8:11, využití: 0:0, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Wagner, Souček – Bosák, Maštalíř. Diváci: 4120. Konečný stav série: 1:4.
ČEZ Motor: Kváča – M. Jandus, Vydarený, Pavlin, Pýcha, Plášil, Kutlák (32. Kachyňa) – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Bradley, Karabáček – Dančišin, J. Doktor, Beránek. Trenéři Prospal a Totter.