Kromě hráčů loňského kádru se připojili také kladenský útočník Tomáš Knotek a také slovenský forvard Jakub Suja, jenž přichází z Písku. „Měl by se tady poprat o místo v kádru,“ říká asistent sportovního manažera Petr Sailer.

Do přípravy se pochopitelně nezapojili hráči, kteří jsou v přípravě na mistrovství světa. Ať už se jedná o gólmana Jakuba Kováře v českém týmu či slovenské obránce René Vydareného a Petera Mikuše. „Později začne také Pavel Kašpařík, který začal dovolenou vzhledem k přípravě s národním týmem až před týdnem,“ připomíná Sailer.

Kádr Mountfieldu prochází stejně jako před dvěma roky  poměrně radikálním řezem. Opouštějí ho hráči, kterým vypršely smlouvy: obránci Jan Novák a Roman Němeček či útočník Tomáš Horna. Otazník visí také nad slovinským bekem Alešem Krajncem. „Za něj už se rýsuje náhrada,“ slibuje Sailer.

V týmu už nebude ani Milan Gulaš, jemuž rovněž vypršel kontrakt a s největší pravděpodobností by měl zamířit do zahraničí.
Končí také někteří hráči, kteří mají v klubu platné smlouvy. Jedná se o Viléma Buriana, jenž by se měl vrátit do Třebíče, Rostislava Martynka, Davida Kuchejdu a Romana Pšurného. „Budeme jim hledat týmy, které by si je vzaly na hostování nebo na přestup,“ říká Sailer. „Chceme kádr trochu omladit. Byl by přepych, aby tito hráči nastupovali ve čtvrté řadě.“ 

Vedení klubu nepočítá ani s Václavem Pletkou, který hostoval v Plzni, ale na jihu Čech měl smlouvu ještě na příští sezonu.  „Plzeň odkoupila jeho hráčská práva,“ vysvětluje Sailer.

Oproti původním předpokladům nakonec v kádru zůstává Tomáš Mertl. „Dohodli jsme se na roční smlouvě,“ přikývne Sailer.
Nové smlouvy podepsali také klíčoví hráči týmu Jiří Šimánek a René Vydarený. „Jsme prakticky dohodnuti s Frantou Ptáčkem. Ten by měl smlouvu podepsat v nejbližších dnech.“

Knotek a Suja by neměli být jedinými novými tvářemi v týmu. Klub jedná i s dalšími posilami. „Do konce dubna mají hráči smlouvy, takže bychom jen neradi zveřejňovali konkrétní jména,“ vysvětluje asistent manažera.

Přesto už kádr pro příští sezonu dostává konkrétní obrysy. V brance by měl být opět jedničkou Jakub Kovář. Loňská dvojka Pavel Kantor by měl odchytat celou sezonu v první lize v Písku nebo Třebíči. „Sháníme zkušenou dvojku, kterou by měl být Filip Šindelář z Vítkovic, jenž by měl přijít jako výměna za Romana Pšurného. Kuba Kovář avizuje, že po další sezoně by rád zamířil do zahraničí a my mu nechceme bránit. Právě zkušený Šindelář by další rok mohl vytvořit brankářskou dvojici s Kantorem,“ plánuje Sailer.

V týmu už není mladý brankář Šimon Hrubec, jenž loni hostoval v Třebíči. „Nedohodl se v klubu na smlouvě. S největší pravděpodobností zamíří do Třince.“

V obranných řadách bude mužstvo opět spoléhat na zkušenou trojici Ptáček, Vydarený a Mikuš. S nimi zůstávají také mladíci Kolarz a Vráblík. „Smlouvu s klubem podepsal také junior Kříž, jenž se jeví velice slibně,“ všiml si Sailer.

Z mladých útočníků by měli v týmu působit Švihálek, Rousek a vrací se soběslavský odchovanec Bernát. „Absolvují kompletní přípravu a měli by se prát o místo v kádru.“

V týmu by měl zůstat i klíčový útočník Aleš Kotalík. Jednáme s ním a dá se říct, že jsme domluveni. Věříme, že tady zůstane,“ přeje si Sailer.

Nikam neodchází ani Martin Podlešák. Aktuální kádr by měli doplnit ještě jeden obránce a dva útočníci. Jedním z nich by měl být zkušený a skutečně kvalitní centr.

Hráče Mountfield shání, ale stále ještě nemá hlavního trenéra. „V nejbližších dnech by mělo být jasno,“ ujistí Sailer.

Letní příprava týmu bude probíhat do konce června. V jejím rámci absolvuje mužstvo týdenní kondiční soustředění na Lipně ve Frymburku. Poté bude následovat třítýdenní dovolená a koncem července půjde Mountfield na led. Kromě klasických přípravných zápasů čeká Jihočechy stejně jako loni účast v mezinárodní European Trophy.