Už po první části hry se mužstvo Tábora ocitlo ve vedení, ale aktivnějším i nebezpečnějším týmem byli Západočeši a průběžný výsledek pro ně byl poměrně krutý. Naproti tomu po druhé části hry mohli být rádi za to, že prohrávají „jen“ 0:4. Domácí hráči totiž rozpoutali na ledě mohutný ofenzivní uragán a z řady šancí vytěžili další tři góly. V úvodu poslední části hry kohouti slevili na koncentraci a pustili soupeře na dohled výsledkovému zvratu, brzy po jeho snížení na rozdíl dvou branek ale našli gólovou odpověď a dostali závěr střetnutí zpět pod svou režii.

HC TÁBOR – HC KLATOVY 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)

Branky: 17. Zayml (Seidl, Havelka), 24. Heřman (Hajič), 28. Šulek (TS), 37. Pejchal (Prášek, Hajič), 54. Šulek (Dančišin, Bárta) - 46. Uhlík (Adamec, Procházka), 53. Procházka (Uhlík, Princl), rozhodčí: Kraval - Zimmermann, Sedláček, vyloučení: 4:5 - navíc Šiller (Klatovy) 5+OK, využití: 1:1, diváků: 821.

HC TÁBOR: Šorf (D. Novák) - Hajič, Havelka, Dvořák, Havran, Skočovský, Radoš, Beran - Dančišin, Jan Bárta, Šulek - Seidl, Zayml, Heřman - Prášek, Březina (41. Kadilák), Pejchal, Řepík.

HC KLATOVY: Micka (Čech) - Slavík, Sysel, Šiller, Leština, Walter, Kremláček - Adamec, Hasman, Slanina, Princl, Uhlík, Reitspies, D. Roubal, Matiášek, Procházka, Hajšman.

Hodnocení trenéra HC Tábor Arpáda Györiho: „Důležitá pro vývoj zápasu byla už první třetina, ve které nás výrazně podržel Dominik Šorf a dostali jsme se do vedení, přestože jsme v ní znovu měli velké problémy. První gól ale obraz hry změnil a druhá část vyzněla herně, střelecky i gólově jasně v náš prospěch. V poslední třetině jsme bohužel vinou nekoncentrovanosti některých hráčů dvakrát inkasovali a soupeře naprosto zbytečně pustili do hry. Naštěstí se nám povedlo dát brzy pátý gól a utkání už jsme dohráli v klidu. Jsme samozřejmě moc rádi, že jsme těžké utkání zvládli. Bohužel nás ale v domácích zápasech stále provází daleko větší nervozita než venku.“

V sobotu od 17.30 hodin nastoupí táborští hokejisté v Písku k prestižnímu derby s domácími Králi.