Mohly se do vašeho výkonu ještě promítnout dvě kontumační porážky, o kterých jste se dozvěděli den před zápasem?
Když budu mluvit za sebe, tak jsem to vzal jako fakt. Jenom jsem se poptal, proč se to stalo. Nic s tím ale nejde dělat. Nemůžeme každý den brečet, že nám někdo ublížil na papíře. To nikoho nezajímá a nedá se to vrátit. Šest bodů je pryč, ale nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv na kabinu. Na mě to tedy vůbec žádný vliv nemělo. Zamrzí to, ale to je asi tak všechno. Nebudeme fňukat, že nás někdo poškodil. Stala se chyba, a tak to prostě je.

Srazil vás tedy víc spíše první inkasovaný gól při vlastní přesilovce?
To bylo daleko horší. Přesně tak. Máme první přesilovku v zápase, po deseti vteřinách inkasujeme po naší špatné komunikaci mezi mnou a Davidem Gilbertem. Ujede nám hráč a dá gól. To bych viděl jako daleko větší problém, než že nám sebrali šest bodů. A další věc je, že nejsme schopni dát branku.

Opět jste se trápili v přesilovkách. Kde je zádrhel, že máte takový problém s jejich využíváním?
Když už se nám podaří přesilovku sehrát, vynutíme si nějaký tlak a dostaneme se ke střele, tak nám to tam prostě nespadne. Před druhým gólem jsme Třebíč zavřeli v jejím pásmu na více než dvě minuty, soupeř nám pak ujede, dostane se ojediněle k brance a dá z toho gól. To je problém. Produktivita nás celkově trápí už delší dobu. V tom se budeme muset zlepšit. Ale pokud se chcete zeptat na recept, tak ten opravdu neznám.

Prohráli jste 0:4. Byl to váš úplně nejhorší letošní výkon na domácím ledě?
Rozhodně to nebyl dobrý výkon. O tom výsledek vypovídá nejlépe. Nějaké šance jsme měli, ale oproti soupeři jsme je nedokázali proměnit. Dobrý zápas to z naší strany nebyl. O tom je zbytečné se bavit.

Trenér Prospal konstatoval, že vašemu výkonu chyběla energie a šťáva. Souhlasíte s ním?
Já osobně jsem se špatně necítil, abych byl unavený, nebo něco podobného. Nevím, co se komu honilo hlavou, ale rozhodně náš výkon nebyl tak živý, jak jsme schopni předvést.

V sobotu vás čeká zápas v Litoměřicích. Je lepší, že teď hrajete zrovna venku, nebo je to jedno?
Myslím si, že je úplně jedno, jestli hrajeme doma, nebo venku. Chceme vyhrát každý zápas. Chtěli jsme i ten s Třebíčí, i když se to nepodařilo. Jedeme vyhrát. Jako jezdíme všude.