Hosté nastoupili ve vítězné sestavě z posledního duelu s Litvínovem s jedinou změnu. Mladíka Koláčka nahradil uzdravený Vopelka. V domácím dresu se objevila i trojice exbudějovických hráčů Pýcha, Štich a Beránek.

Vyrovnaný začátek zápasu převážily na stranu Středočechů až první dvě přesilovky zápasu. Zatímco při té první několik ošemetných situací výborný Hrachovina v brance hostí.vyřešil, v té druhé už musel kapitulovat. Z prostoru mezi kruhy ho přesnou střelou překonal Stránský.

Vedoucí gól Boleslav nakopl a Jihočechy naopak srazil hodně dolů. Začali kupit chybu za chybou a záhy prohrávali už o dva góly. Po chybě v rozehrávce Motoru zkušený Aberg doslova připravil gól Najmanovi – 2:0.

Zatímco hosté působili hodně zaraženě, Bruslaři od poloviny první třetiny jasně dominovali. Na střely na branku ji vyhráli 9:3, na góly 2:0, což bylo to hlavní.

Bouře v kabině očividně zabrala, protože do druhé třetiny nastoupil v modrých dresech úplně jiný tým. Vynutil si svou první přesilovku a Hanzl nachytal bleskovou střelou z úhlu Novotného v brance soupeře – 2:1.

Motor se chytil, začal více bruslit a soupeře přehrávat. Jenže stačila lehkovážnost v rozehrávce, zbytečné vyloučení Bindulise, který hasil požár, a v přesilovce domácí opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Kotouč za Hrachovinova záda zblízka protlačil Najman a momentum zápasu se přesunulo zase na domácí stranu…

V závěrečném dějství Jihočeši ještě zabrali. Soupeře přitlačili, Hovorka i Bindiulis nastřelili tyč, jenže skóre se opět měnilo na druhé straně… Zblízka našel z dorážky skulinu mezi Hrachovinovými betony Najman a završil hatrtrick – 4:1.

Tím bylo bohužel po zápase a hosté mohli litovat, že soupeře posadili na koně vlastními chybami.

V závěru si Motor vypil kalich hořkosti do dna, když Šťastný šťastně tečoval Pláňkovu střelu přímo do horního růžku a upravil na konečných 5:1.

Branky a nahrávky: 13. J. Stránský (P. Kousal, Pýcha), 16. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 34. O. Najman (Alberg, Pýcha), 47. O. Najman (Pýcha, Aberg), 53. Šťastný (Pláněk, Lantoši) – 23. M. Hanzl (Gulaš, Pech). Vyloučení: 5:6, využití: 2:1. Rozhodčí: Pilný, Šindel – Ondráček, Klouček. Diváci: 2874.

Ml. Boleslav: Novotný – Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich – Lunter, Fořt, J. Stránský – Šťastný, Lantoši, Šmerha – Åberg, O. Najman, P. Kousal – Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenéři Čihák a Haken.

Motor: Hrachovina – Vráblík, Štencel, Hovorka, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík – Gulaš, Pech, F. Přikryl – Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals – Valský, Toman, Strnad – Zd. Doležal, Vopelka, Tomeček. Trenéři: Modrý, Čermák a Fousek.

Hlasy trenérů - Petr Haken (Mladá Boleslav): "Začátek zápasu z naší strany nebyl ideální, ale pomohli jsme si přesilovou hrou. Vstup do druhé třetiny nám vůbec nevyšel, ale jsme rád, že jsme byli schopni odskočit na rozdíl dvou branek a potom už dotáhnout zápas do vítězného konce." 

Jaroslav Modrý (Motor): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale pak se staly nějaké věci, které nemůžeme kontrolovat. Udělali jsme nějaké chyby , Boleslav byla produktivnější a efektivnější. Nasázela nám pět gólů. Klukům nelze upřít bojovnost, ale zápas už jsme zvrátit nedokázali."