Již ve středu je čeká další domácí duel s Přerovem Začátek je v 17.30.

Domácí nastoupili opět v brance s Kváčou, ale problémy mají v obranných řadách (na marodce jsou Kutlák, Fillman, Plášil a V. Doktor, Kachyňa nemohl hrát, protože ve 42. kole už nastoupil na hostování za Havířov), takže opět dostal příležitost V. Prospal ml. a poprvé v kariéře také junior Svach. V útoku chyběli kromě Dunna také další marod Čermák a Karabáček, jenž nemohl vypadl kvůli dalšímu vyššímu trestu, takže si po delší době zase zahrál mladík P. Novák.

Jihočeši tentokrát zvládli vstup do zápasu, který byl ovlivněn řadou vyloučeními na obou stranách. Úvodní třetina přinesla dohromady jedenáct dvouminutových trestů.

V 6. min. nabil Doležal Pýchovi a střelecky disponovaný obránce tvrdou ranou z první propálil Krále. Druhý gól měl na hokejce rovněž v početní výhodě Gilbert. V dobré pozici sice minul, ale Motor se přece jen prosadil. Babka si vybruslil před brankáře Krála, pohrál si s pukem a s přehledem zasunul.

„Byla to třetina plná přesilovek. Pozitivní je, že jsme dvě dokázali využít. Vedeme 2:0 a můžeme zápas kontrolovat,“ okomentoval úvodní třetinu z novinářské tribuny obránce Ondřej Kachyňa.

Po změně stran sice Bradley nastřelil tyč, ale skóre se měnilo na druhé straně. Nenápadná střela Marcela skončila trochu překvapivě za Kváčovými zády. Odpověď na sebe naštěstí nenechala dlouho čekat. Po dvou minutách zvolil Endál při přečíslení tentokrát místo střely přihrávku a Gilbert už neměl problém trefil a odkrytou klec.

Ale šance měli i hosté. Ta Šikova byla vyložená, Kváča se však včas přemístil a svůj tým podržel. Jenže mladíci z Litoměřic dopláceli na svou nedisciplinovanost. Třetí gól přesilovkový gól v utkání zaznamenal Bradley a poté se prosadil po skutečně vydařené samostatné akci Endál a zvýšil už na 5:1.

„Sice jsme dostali gól na 2:1, ale dokázali jsme bleskově odpovědět a přidali i další dvě branky. Máme zápas výborně rozehraný a měli bychom ho dotáhnout do vítězného konce,“ chválil své spoluhráče Kachyňa.

O výsledku bylo skutečně rozhodnuto a závěrečné dějství už se dohrálo v uvolněném duchu. Na obranu se tolik nehledělo a šance se střídaly na obou stranách. Gólmani Kváča i střídající Michajlov se však překonávali, takže na hladké výhře Motoru už se nic nezměnilo.

Branky a nahrávky: 6. Pýcha (Zd. Doležal), 15. Babka (Zd. Doležal, Pýcha), 26. Gilbert (Endál, M. Novák), 35. Bradley (Pavlin, Zd. Doležal), 36. Endál – 24. Marcel (Kloz, Schegolkov). Vyloučení: 5:11 (navíc host. Šik 10 min.), využití: 3:0. Rozhodčí: Čech, Vokřál – Hejl (od 21. Jindra), Bosák. Diváci: 5095.
ČEZ Motor: Kváča – Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, V. Prospal ml., od 23. navíc Svach – Endál, Gilbert, M. Novák – Zd. Doležal, Bradley, Heřman – Babka, Šimánek, Beránek – P. Novák, R. Přikryl, J. Doktor – Dančišin. Trenéři V. Prospal st. a Totter.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Věděli jsme, že přijede kvalitní soupeř, který se teď posunul v tabulce až za nás. Proto to pro nás byl velmi důležitý zápas. Jednoznačné utkání to nebylo, ale rozhodlo, že nám tam napadaly přesilovkové góly."

David Bruk (Litoměřice): "Musím domácím pogratulovat k vítězství, vyhráli zaslouženě. V prvních dvou třetinách jsme měli jedenáct vyloučených, čímž jsme si zápas výrazně zkomplikovali. Tlaku soupeře pak nešlo odolat. Některá vyloučení ale byla hodně přísná."