Kvalitativní rozdíl mezi oběma týmy byl více než citelný, takže domácí odehráli naprosto pohodový zápas a jediné, co se řešilo, byla výše skóre. Utkání nápadně připomínalo sobotní duel s Benátkami, které jsou v tabulce o jedinou příčku před Kadaní. Na chlup stejný byl i výsledek. Jak pravil učitel matematiky Janda v legendární komedii Marečku, podejte mi pero: „Stejné chyby, stejné známky.“

Trenér Kadaně Petr Buchal také uznal, že rozdíl ve výkonnosti obou soupeřů byl markantní. „Ze začátku to z naší strany vypadalo docela slušně. Motoru ale nemůžeme konkurovat. Přijeli jsme vesměs s juniorkou, chystáme už tým na další sezonu. Chvílemi to nevypadalo špatně, ale síla domácích byla vidět hlavně v přesilovkách. V nich nám uštědřili lekci z produktivity. Proti takovým týmům nejsme hokejově konkurenceschopní,“ střízlivým pohledem zhodnotil zápas.

Spokojeně, ale bez přehnaných emocí, hovořil o utkání i asistent trenéra vítězného celku Luboš Rob starší. „Čekalo se od nás povinné vítězství. Nebyl to úplně pohledný zápas. Góly padaly z ne zrovna vypracovaných akcí. Kadaň neodehrála špatné utkání, ale povedlo se nám dát nějaké góly a konečné skóre 8:1 je možná až moc vysoké vzhledem k tomu, jak duel vypadal,“ nepropadal přes vysokou výhru nějaké přehnané euforii.

V závěru přestupního termínu už Motor neposiloval. „Jen se z Jihlavy vrátil Vlasta Dostálek, což je ale náš hráč, se kterým jsme počítali. Máme pět pětek a musíme se soustředit na udržení prvního místa v tabulce,“ uvedl Rob.

Při absenci Zdeňka Kutláka vyjel s kapitánským céčkem tentokrát Rok Pajič. Ale vše se už vrací do normálu „Příště už bude Zdeněk Kutlák, takže kapitánem bude zase on,“ doplnil.