Byl to klasický první zápas sezony?
Dá se to tak říct. Úvodní zápasy se vždycky hrají v únavě. Hodně se trénuje a všechno si teprve sedá. Jsme na ledě pouhých čtrnáct dní. První utkání bývají každoročně spíše trochu utrpením. Na druhou stranu se hrálo docela v tempu. Bylo však vidět, že na hokejkách chyběla přesnost a souhra také ještě vázne.

Pavlodar předtím vyhrál jen o gól nad druholigovým nováčkem z Letňan. Nepřekvapil vás svou kvalitou?
První přáteláky vypadají každý jinak. Mě ale Pavlodar určitě nepřekvapil. Věděli jsme, že Kazaši budou nabruslení, i když jsou také určitě v únavě.

Zdálo se, že se nad ledem vznášela mlha. Stěžovalo to kontrolu kotouče?
Mlha tam trochu byla, ale hlavně byl v hale hrozný vzduch. Bylo velké vedro, což bylo znát i na ledě. Puky hodně odskakovaly.

Dal jste první gól v sezoně. Myslí na to sazebník příspěvků do týmové pokladny?
Ne. („Za první gól se samozřejmě platí, ale to čeká Čendu Pýchu,“ bleskově s úsměvem doplní týmový pokladník Roman Vráblík s připomínkou nešťastné teče do vlastní branky obránce Pavla Pýchy při úvodním gólu zápasu, který dal Pavlodar…)

Váš gól nevypadal zrovna moc složitě.
Bylo to jednoduché. V přesilovce mi to Venca Nedorost krásně hodil a dával jsem do prázdné branky.

Hrálo se vám dobře v prvním útoku právě s Václavem Nedorostem a Kanaďanem Timem Crowderem?
Tenhle týden jsme spolu trénovali a člověk si samozřejmě teprve zvyká na nové spoluhráče. Zvykáme si jeden na druhého. Nikdy jsme spolu nehráli. Sestava se ale bude ještě míchat. Dali jsme gól z přesilovky, tak to bylo dobré (úsměv).

Přišly skoro tři tisícovky diváků. Co jste říkal takové návštěvě na první přátelský zápas sezony?
Čekal jsem, že lidi přijdou. Je vidět, že je hokej táhne. Jsem rád, že přišli. Jenom nevím, jestli se jim utkání líbilo. Dali jsme jen jeden gól, i když šance jsme měli. Tenhle výsledek nic neřeší.