Jindřichohradecké mužstvo odehrálo naprosto vyrovnaný duel, v němž mu chyběl kousek štěstí, aby přesně po 10 měsících dokázalo bodovat na ledě soupeře. Naposledy se mu to povedlo letos 31. ledna v Moravských Budějovicích.

Vajgar favorita zaskočil svojí aktivitou. Hned v úvodu zápasu mohl jít do vedení, když před klecí nymburského gólmana Brázdila zůstal osamocen Kadlec. Středočeši zahrozili při ráně Kuzďase, ale puk se pouze odrazil od spojnice břevna a tyče.
Po první přestávce si Nymburk vypracoval převahu, i když pokračoval oboustranně hbitý hokej dvou mladých kolektivů. Před brankou Švihálka bylo hodně živo, avšak brankář hostů svůj celek držel. Při střele Sani mu navíc pomohla horní tyčka a těsně před druhou sirénou i beci, kteří z brankové čáry vytěsnili kotouč, jenž už byl za Švihálkovými zády.

V třetím dějství se domácí mužstvo dostalo do tlaku především zásluhou přesilovek. Při první trefil Stehlík tyčku, při druhé se Vajgar ubránil ve třech proti pěti. Hosté kapitulovali až při té třetí, kdy byl za katrem Pašek. V oslabení jihočeský celek inkasoval z hole obránce Sani, jenž si od modré čáry najel na přihrávku Bičiště.

O vyrovnání se výborně bruslící hosté snažili až do posledních vteřin. Hráli 73 sekund power-play, jež byla při vyloučení Kříže dvojnásobná. Ovšem ani 46 vteřin hry šesti na čtyři branku nepřineslo. Brázdil byl nepřekonatelný.

„Musím kluky pochválit za bojovnost a nasazení, za výkon, který podali. V sestavě byli i osmnáctiletí hráči, kteří se své role zhostili velmi dobře. Věřím, že když budeme pracovat na obranné hře, tak se zlepšíme. Je to o trpělivosti a hlavně musíme věřit tomu, co děláme. Ukázali jsme, že začínáme zvládat hru dozadu. Pokud budeme dostávat v zápasech méně jak dvě tři branky, můžeme pomýšlet výše," uvedl Aleš Dvořák, trenér Vajgaru, který je v tabulce stále na poslední příče.

Jeho tým však už vyhlíží jihočeské derby, v němž se ve středu na svém ledě utká s třetím Táborem (18 hodin). 

NYMBURK – J. HRADEC 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka a nahrávky: 51. Saňa (Bičiště, Kříž).
Rozhodčí: Jechoutek – Beránek, Laczko. Diváci: 150.
Vyloučení: 3:6, navíc Čapek (Nym.) 10 min. OT. Využití: 1:0. Poměr střel: 34:19.
Vajgar: J. Švihálek – Pípal, Jon, Kadlec, Popelka, Port, Koňařík, Babčuk – Záhora, Brabec, Voříšek – Šesták, Pašek, Fencl – Heřmánek, Drda, Košťál.

Autor: Roman Pišný