Do domácí branky se opět postavil Čiliak, v sestavě naopak ještě nefigurovala čerstvá posila obránce Roth. V dresu Sparty nechyběl českobudějovický odchovanec Roman Horák, který se blýskl dvěma góly.

Pozor na zbytečná vyloučení. Tuto větu opakuje českobudějovický trenér Prospal svým svěřencům pořád dokola. Leč marně. Hned v úvodu zápasu zamířil za hákování na trestnou lavici Karabáček a Sparta z přesilovky okamžitě trestala. Po Horákově střele do tyče doklepával za záda bezmocného Čiliaka Sobotka.

Možnost zahrát si v početní výhodě, a dokonce dvakrát, poté dostal i Motor. Brankáře Machovského však bohužel prakticky neprověřil.

Až ve 14. min. se Jihočeši dostali do opravdu velké šance. Po přihrávce Pýchy ji měl Slováček, ale gólmana soupeře nepřekonal. V závěru třetiny se ale Jihočeši dočkali vyrovnání. V další přesilovce sparťanští beci nechali mezi kruhy zcela volného Rašku. Jeho bombu Machovský jen ztlumil a důrazný Karabáček dotlačil kotouč do sítě.

Jenže radost netrvala dlouho. Po dost sporném výroku poslali sudí domácí celek po změně stran do tří a tlak Sparty vyústil ve druhý gól, který dal zblízka Horák.

Hosté byli hokejovější, ale také hráli značně nečistě (do poloviny zápasu měli osm vyloučených). V přesilovkách se však Motor spíše trápil. Doležalem nastřelená tyč, to bylo málo na tak dlouhou početní výhodu…

A tak přišel trest. Ve 34. min. Pražané znovu přitlačili a Kudrna z prostoru mezi kruhy mířil přesně k tyči. Gól potvrdil i videorozhodčí, domácí střídačka neuspěla s trenérskou výzvou, že bylo brankáři Čiliakovi nedovoleně bráněno.

Pro domácí celek to byl až příliš tvrdý direkt vzhledem k průběhu zápasu. Záhy inkasoval z hole Horáka čtvrtý gól a o osudu zápasu bylo víceméně rozhodnuto.

Třetí třetina už se také spíše jen dohrávala. Hosté kontrolovali hru, Říčka nastřelil tyč a v přesilovce pět na tři upravil na konečných 1:5 Sobotka.

Branky a nahrávky: 18. Karabáček (A. Raška, Michnáč) – 4. Sobotka (Horák, Tomášek), 23. Horák (Tomášek, Sobotka), 34. A. Kudrna (Pech), 34. Horák (M. Jandus, Dvořáček), 55. Sobotka (Horák, Řepík). Vyloučení: 11:8 (navíc dom. Gilbert, Zd. Doležal a Venkrbec 10 min.), využití: 1:3. Rozhodčí: Pešina, Lacina – Brejcha, Gerát. Bez diváků.

Motor: Čiliak – Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Lytvynov, od 38. navíc Pavel – Beránek, Venkrbec, Christov – Zd. Doležal, R. Přikryl, D. Voženílek – L. Bednář, Gilbert, M. Novák – Karabáček, A. Raška, Michnáč . Trenéři Prospal a Totter.

Sparta: Machovský – Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Kalina, T. Dvořák – Řepík, Horák, Sobotka – Buchtele, Tomášek, Rousek – A. Kudrna, Pech, Říčka – Zikmund, Sukel, Dvořáček. Trenéři Hořava a Jandač.

Hlasy trenérů - Václav Prospal (Motor): "Od přesilovky pět na tři ve druhé třetině, kterou jsme soupeři zbytečně nabídli a dostali v ní druhý gól, jsme neměli vůbec šanci. Soupeř byl ve všech aspektech lepší a vyhrál zcela zaslouženě."

Miloslav Hořava (Sparta): "Věděli jsme, že Budějovice hrají silový, nátlakový a bruslivý hokej. Byla škoda, že byl zápas rozmělněný řadou vyloučení na obou stranách. Jinak to mohl být daleko lepší hokej. Jsme samozřejmě rádi, že máme tři body."