Bylo druhé utkání čtvrtfinále o hodně těžší než to první?
Ano. Hosté vycítili, že mají větší šanci. Dali gól, dostali se do vedení, což je nakoplo. Určitě to bylo těžší utkání. O to víc si ale vítězství vážíme, než kdybychom vyhráli nějakým velkým rozdílem. Pokud bychom zaváhali, tak by se nám do Havířova jelo hůř. Za stavu 2:0 tam můžeme jet s klidnější hlavou, než kdyby to bylo 1:1.

Nepřekvapili vás Havířovští, že se vyvarovali potyček, ale spíše hráli hokej?
Hokej hráli, byli však stejně dost agresivní a důrazní. Dali nám to pocítit, ale to je play off. Na to musíme být připraveni a hrát také tvrdě do těla jako oni.

Bylo hodně důležité, že se vám podařilo poměrně rychle odpovědět na vedoucí gól soupeře?
Samozřejmě nás to nastartovalo. Bylo by horší, kdyby to bylo dlouho 1:0. Tlačili bychom se do nich a oni by mohli chodit do brejků. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat během chvilky, což nám hodně pomohlo.

Gól na 2:1 jste dal vy osobně. Mohl byste přiblížit váš brankový moment?
S Michalem Bártou jsme o něco přetáhli střídání. Dal mi kotouč pod sebe. Nejprve mi střelu obránce zblokoval a pak jsem do toho plácl co nejrychleji, abych to dorazil. Naštěstí to tam spadlo.

Po vedoucím gólu jste polevili. Vrátila se stará nemoc ze základní části?
To bych neřekl. Havířov začal hrát hodně aktivně a trošku jsme se s tím prali. Teď už to ale může být jedno a musíme se soustředit na další zápas, který bude začínat zase od začátku.

Z tlaku soupeře jste dali vítězný gól. Byl v tom i kus štěstí?
Kluci to dobře sehráli. Uvolnili se a Víťa Jonák dal krásnou kličkou gól. Bylo důležité, že se nám povedlo znovu takhle rychle odpovědět. Do třetí třetiny jsme šli s vedením, což nám pomohlo.

Závěr byl dramatický. Měli jste nervy, jestli nejtěsnější vedení udržíte?
Snažili jsme se závěr odehrát hlavně na jistotu. Co nejjednodušeji do středního pásma a nikam se moc necpat. Abychom si pohlídali vedení. V play off je každé vítězství důležité.

V prvním zápase jste nehrál, teď jste nahradil Richarda Nejezchleba. Byla to plánovaná změna?
To je otázka spíše pro trenéry.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do hry?
Trenéři mi to řekli večer před zápasem. Že se mám připravit a budu asi hrát. Hrozně jsem se těšil. Člověk chce hrát, a ne se jen koukat z tribuny.

Zkusil byste porovnat oba zápasy?
První zápas jsme měli pod kontrolou. Ve druhém to byla větší přetahovaná. Bylo to urputnější utkání.

Letos jste s Havířovem odehráli šest zápasů a pokaždé se radoval domácí celek. Je to jen shoda okolností?
Každému se hraje lépe na domácím stadionu. To je v hokeji běžné. Ale je na čase, abychom to konečně narušili. Doufám, že v Havířově vyhrajeme.

Zažil jste tam jeden ze dvou dosud odehraných duelů?
V prvním utkání jsem se tam zranil a pak musel s kolenem na operaci. To teď musím dát stranou. Na zápasy se těším.

Bývá v Havířově hodně bouřlivé prostředí?
Když jsem hrál za Prostějov, tak to byla taková menší derby a atmosféra tam bývala výborná. Věřím, že fanoušci na play off přijdou a bude tam bouřlivější prostředí než v základní části.